Jump to content

Poziv na prekršajni sud


Ozymandias

Preporučene objave

Prije otprilike godinu dana policija me uhvatila s malom količinom marihuane i u postaji mi je rečeno da mogu očekivati poziv za prekršajni sud u roku od 6 mjeseci. Sada je prošlo malo više od godinu dana a pozivu ni traga.

Danas sam zvao prekršajni sud u Zagrebu da se malo raspitam o situaciji, i ljubazna gospođa je, nakon što sam joj dao osobne podatke, provjerila taj neki registar u kojem su prijavljeni prekršaji i u njemu nije pisalo ništa vezano za zlouporabu droge.

Mene sada zanima što to točno znači? Da li se događa da prijavama treba toliko vremena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je riječ o čistoj situaciji, tj. prekršajnoj prijavi za posjedovanje male količine, postupak policije je rutinski i brz, a kako se spis zavodi u evidencije na više načina, već na isteku mjeseca bi se uočilo da fali i nije poslan. Najduže bi izdržao do kraja godine, tako da ne bih rekao da ju nisu poslali, ali već je odavno trebala biti obrađena i na sudu.

 

Da skratim, morao bi biti poslan i teško/nemoguće da su ga zaboravili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gdje je onda moglo zapeti?

 

Da li ste uhvaceni sa marihuanom u svojoj zupaniji u svom gradu,odnosno tamo gdje imate mjesto prebivalista?

 

Meni je prijatelj uhvacen pijan za volanom,nije se vezao,te vrijeđao policijske sluzbenike mjesto radnje je bilo van njegove zupanije. Priveden je u postaju i ujutro na prekrsajni sud gdje je odmah kaznjen za vrijedanje policije dok mu je receno da optuzni prijedlog za voznju pod utjecajem alkohola da ce dobit na kucnu adresu. Proslo je nekih 10 mjeseci i jos nista nije dobio. Mozda zato sto ima prebivaliste van zupanije gdje je prekrsaj pocinjen pa to moze usporiti proces. Inace u svojem gradu zna napraviti prekrsaje tada u rekordno brzom roku dobiva poziv. Iako mislim da to nema veze ali eto bas smo neki dan komentirali i cudili se sto jos nista nije dobio za taj prekrsaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Imam problem. Dobio sam poziv za izvanredni lijecnicki pregled koji moram obaviti u roku od 15 dana. E sad, problem se javlja kad postar donosi taj poziv kod mene gdje imam prebivaliste ali ja nisam tamo nego imam uredno prijavljen privremeni boravak na drugom mjestu. Moja mama uzima postu i tek nakon dva tjedna mi javlja da sam dobio taj poziv. Zakasnio sam naravno, ali mene zanima dali se takva posta daje u ruke osobi na cije je ime i dali se mogu zaliti nzato sto je postar dao drugoj osobi? Jos jednom napominjem da imam uredno prijavljen boravak na drugoj adresi. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija