Jump to content

Odgoda glavne rasprave zbog bolesti


nitkokaoja

Preporučene objave

Jučer sam primio optužnicu i poziv za gl.raspravu zbog čl.216.st.1. Problem je u tome što ja zbog zdravstvenog stanja nemogu pristupiti gl. rapravi.Sud se nalazi u drugom gradu ,oko 70 km udaljen,ali da je i u mom gradu problem bi bio isti.pošto koritim kisik najmanje 18 -20h dnevno. Naime ,prije desetak dana sam otpušten iz bolnice nakon operativnog zahvata i prognoze oporavka nisu baš sjajne,ako i bude nekog napretke,ići će sporo,tako da u neko skoro vrijeme nema šanse da pristupim na raspravu.Poznato mi je da trebam polati medicinsku dokumentaciju,otpusna pisma,vjerovatno potvrdu obiteljskog liječnika,o nesposobnosti za dolazak,ali pošto duže vrijeme mi neće biti moguće pristupiti sudu,bar ne bez bolničkih kola i kisika,nije mi poznato koje su moguće procesne radnje,da li razdvajanje postupka,jer nas je dvoje okrivljenih,ja sam drugookrivljeni,ODO traži 6 mj.bezuvjetno,ili odgode postupka,za odvjetnika nemam novaca,pogotovo što je predmet u drugom gradu.Imao bih još pitanja,ali mislim da je i ovo dovoljno komplicirano.Zhvalan sam svakom tko mi može pomoći savjetom što činiti,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudbinu eventualnog razdvajanja postupka pustite sudu, to je ionako izvan vaše domene (iako, ukoliko zdravstveno stanje jeste doista toliko ozbiljno, najvjerojatnije će doći do razdvajanja).

 

Za vas je bitno da sudu i DORH-u pošaljete svu medicinsku dokumentaciju koja opravdava vaš nedolazak, zajedno uz mišljenje vašeg liječnika u kojem vremenskom okviru biste mogli biti u mogućnosti pristupiti raspravi. Postoji mogućnost da će se tražiti drugo mišljenje kroz vještačenje vaše raspravne sposobnosti, ali to vas ne treba zamarati, ukoliko trenutna zdravstvena situacija i dokumentacija potvrđuju ove navode koje ste ovdje iznijeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija