Jump to content

fire


engine

Preporučene objave

U pitanju Su dvije kuce ;jedna kuca je za iznamljivanje I otplacuje se kredit ,mama je suvlasnik a drugoj se zivi ima Jos dva gradevinska terena. Dali se sve dijeli na jednake dijelove ili se izdvaja mamina polovica s obzirom da smo svi sudjelovali u povecavanju imovine ziveci sa ostaviteljom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci ne postoji nikakav nacin da se trazi izdvajanje imovine ostavitelja koju je on imao prije braka,pise da se moze traziti izdvajanje dijela imovine koja je stvorena za zivota ostavitelja ako smo pridonosili svojim radom ili davanjima I da ona ne ulazi u ostavinu I ne uracunava se nasljedniku u njegov dio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je stečeno u braku - bračna je stečevina, u kojoj majka ima udio od 1/2 (ukoliko nema drugačijeg dogovora između nje i oca), a druga 1/2 dijela se dijeli na jednake dijelove među majkom, vama i bratom.

 

Ono što je otac stekao prije ulaska u brak njegova je osobna imovina, koja se dijeli na jednake dijelove među majkom, vama i bratom. Ovdje je problem ove nadogradnje koja je učinjena na kući koju je otac imao prije ulaska u brak s majkom, što bi teoretski značilo da majka ima pravo na polovicu nadogradnje, ali postoji jedna odluka VSRH-a (ne mogu je trenutno naći), koja govori o ovakvim ulaganjima, koja su bila dobrovoljna i koja slijedom toga nemaju važnost (uostalom, nadogradnjom se u pravilu ne može steći pravo vlasništva).

 

Dogovor vam je daleko najbolja solucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko kredit glasi na ostavitelja - i on ulazi u ostavinu, te se dijeli sukladno visini nasljednog dijela (ako nema dogovora), iako treba napomenuti kako je odgovornost za dug solidarna (u slučaju više nasljednika).

 

Ako se nećete dogovoriti, sud će napraviti podjelu sukladno zakonu (na jednake dijelove), a onaj tko će biti nezadovoljan time, moći će ići u parnicu, koja bi mogla trajati godinama i upitan je njen ishod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija