Jump to content

Pogrešan obračun HZZO-a


bolimeglavaodhzzoa

Preporučene objave

Imam dijete s lakšim poteškoćama u razvoju te po osnovi Pojačana briga za dijete s lakšim poteškoćama u razvoju radim 4 sata (SRV).

 

To pravo koristim od 01.03.2014. Plaću dobivam u dva dijela. Prvi dio od poslodavca, a drugi od HZZO-a. Neki dan sam saznala da mi HZZO cijelo vrijeme pogrešno isplaćuje svoj dio (!!??).

HZZO mi je cijelo vrijeme isplaćivao kao da imam dijete s teškim poteškoćama u razvoju, a za dijete s lakšim poteškoćama iznos naknade je 1660kn. Dakle, HZZO mi je svaki mjesec isplaćivao otprilike 1500kn više.

To sam saznala tako da su mi prošli mjesec uplatili manje novaca, pa sam ih zvala i dobila objašnjenje uz naputak da čekam rješenje u kojem će me obavijestiti o točnom 'preplaćenom' iznosu koju ću, naravno, morati vratiti. 3 tjedna je prošlo, a rješenje još uvijek nisam dobila....

Radi se o iznosu od cca 8-9 tis. kn. koje ja nemam.

 

Mene sad zanima, postoji li ikakav način da ne snosim posljedice nečega za što nisam kriva?!

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I dalje koristite pravo koje Vam je priznato, pretpostavljam pravo na rad s polovicom radnog vremena i pričekajte to rješenje ili nekakvu drugu odluku. Izgleda da je obračun izvršen za pravo dopusta zbog njege kako to navodite i u tom bi se slučaju radilo o stjecanju bez osnova. Nije sporno da je izgleda tamo netko pogriješio, ali zar niste vidjeli razliku između neto plaće od poslodavca i naknade koju ste primila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, HZZO mi je isplačivao jednak iznos kao i poslodavac. A tako se isplaćuje u slučaju da se radi o djetetu s teškim poteškoćama u razvoju.

Ja kao jedna prosijećna žena koja ne radi u HZZO-u nisam posumnjala u ispravnost isplate, s obzirom da prilikom ostvarivanja bilo kakvih prava preko HZZO ne dobijete brošuru s informacijama koja su vaša prava i koliku naknadu će te primati. Ako nešto i pitate uglavnom dobijete neke poluinformacije.

Apsurd je u tome što jedna te ista institucija donosi odluku o kakvom se djetetu radi, piše rješenje, vrši obračun i isplatu. Jedna ustanova, ne njih šest.

I šest mjeseci im je trebalo da uvide pogrešku.

I na kraju bih ja trebala snositi posljedice?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija