Jump to content

Direktor d.o.o i pravo na upis u evidenciju nezaposlenih, naknada itd


Okurbokor

Preporučene objave

Da li je osoba koja je dobila poslovno uvjetovan otkaz u jednoj firmi, i direktor je d.O.o druge firme, (u kojoj nije zaposlen, firma ne ostvaruje dobit niti posluje, samo je registrirana), može dobiti naknadu sa burze?

 

U slučaju da na zavodu potpiše papir na kojem se traži potvrda da nije član uprave društva, koje poslijedice može snositi?

 

Hvala svima

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Direktor u ovom slučaju mora biti prijavljen u sustavu i mirovinskog i zdravstvenog osiguranja kao član uprave trgovačkog društva i ni u kom slučaju ne može biti to što navodite.

 

Ukoliko u zabludu dovede nadležnu službu svakom slučaju snosit će sve posljedice vezane uz materijalnu odgovornost, uz moguće procesuiranje odnosno i kaznenu odgovornost, ovisno o načinu pokušaja ove prijevare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na preciznom odgovoru

 

Sorry, vjerojatno uzaludno trošim energiju no moram malo izventilirati -

 

Osoba koja je u toj situaciji 7 godina radi vrlo stresne poslove po stranim privatnim tvrtkama, sa ukupnim izdacima za njegovu plaću od preko 40.000 kn, od čega velika većina ide državi, da bi pretrpani javni sektor nastavio raditi rutinski posao u sigurnosti svojih šaltera.

 

Firma u kojoj je zaposlen se zatvori, i odjednom je jednak kao i svi, a pošto je imao preveliku plaću, svjestan je da je jedina naknada koju može primiti 75% prosječne hrvatske plaće. No eto, sad je svjestan i nove pravne začkoljice koja će mu onemogućiti i tu sitnu naknadu, bez obzira što je 7 godina ulijevao znatnu količinu novaca u proračun, što od plaće, što od bonusa, pošto jedino strane firme imaju kapacitete adekvatno nagraditi kvalitetne zaposlenike u Hrvatskoj, i pritom sve zatvoriti transparentnom papirologijom. No takve firme se ovdje mogu samo s vremenom povući

 

Razlog toga što je on registriran kao direktor d.O.o je samo pomoć obiteljskom biznisu i čovjeku koji zbog mirovine ne može biti direktor. Firma niti ostvaruje prihod, niti je aktivirana, niti može isplaćivati svote za mirovinsko i zdravstveno.

 

Poticanje poduzetništva my ass. Naša zemlja kao da je ispala iz poluzavršenog romana Franza Kafke. Stvarno ne razumijem kome je u interesu da se u Hrvatskoj sustavno ruši apsolutno svaka volja za radom i poduzetništvom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

o čemu Vi to pričate.

 

Čovjek je direktor, ili član uprave trgovačkog društva i nitko ga nije vjerojatno lancima vezanog vukao na registraciju tog trgovačkog društva, a u svakoj civiliziranoj i uređenoj zemlji već bi bio tamo gdje mu je i mjesto na duže vrijeme.

 

Pravdati ovo s osvrtom kojeg navodite je blago rečeno neprimjereno neozbiljno, vrijeđajući javne i državne službenike, a vjerujem da mu teško jako teško pada što je zamislite jednom morao plaćati nekakav porez ili doprinose. Tim više što se i sada mora prijaviti kao član uprave i po toj je osnovi i obveznik uplate doprinosa, a i u prekršaju jerbo je zakasnio očito s prijavom po toj osnovi osiguranja i zamislite još povrh toga želi naknadu za nezaposlene, ma ne mogu ovo ni povjerovat.

 

Nek se izvoli brisati iz sudskog registra pa tada može ostvarivati prava kao i svaki drugi građanin ove zemlje, a ako mu ovdje ne odgovara klima vjerujem da će i Republika Hrvatska preživjeti gubitak takvog" poduzetnika". Samo velim oprezno nek postupa pogotovo ako se oko ovog okuša u poduzetništvu tamo "preko bare" jerbo ako mu tamo tako nešto padne na pamet, više ga vjerojatno nećemo vidjeti.

 

I ono, zaista Vas molim nemojte mi replicirati na ovo.........već mrvicu razmislite o tome što ste zapravo ovdje pokrenuli kao temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija