Jump to content

Suglasnost/punomoc drugog roditelja


zbunjena1233

Preporučene objave

U tijeku mi je razvod braka nakog koga bi isla sa dvoje maloljetne djece van granica RH . Mene zanima da li otac djeteta mora da mi da pismenu suglasnost ili kako se to vec zove da bih mogla da napustim RH ? U slucaju da mi treba suglasnost a on se protivi ima li sanse i kolike da mi sud odobri odlazak ?

Hvala !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je vrlo bitna okolnost koju morate reći na sudu. Ukoliko se otac tome protivi sud bi trebao donijeti odluku koja je u interesu djece.

 

To me i zanima da li on moze bukvalno da mi zabrani da idem sa djecom i prisili da ostanem u RH ili u takvoj situaciji ipak sud odredjuje sto ce se desiti i kolika je sansa da sud presudi u moju i korist djece ? Svaki slucaj je drugaciji i nema tocnog odgovora znam ali bi voljela da znam bar otprilike

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možemo nagađati što bi bilo kad bi bilo.

Sud će presudu donijeti u interesu djeteta, ne u vašem, niti očevom. Samo neka od pitanja biti će: kako je u interesu djeteta mijenjati sredinu na koju se već naviklo, kako će se riješiti susreti i druženja djeteta sa roditeljem s kojim ne živi, tko će snositi troškove (ako dijete bude povjereno vama) posjete djeteta roditelju s kojim ne živi, da li dijete ima dostupan vrtić, školu, zdravstvenu skrb i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija