Jump to content

Kako naplatiti dug po sudskoj presudi


Labata

Preporučene objave

Moja majka posjeduje presudu (pravovaljanu od 03/02/2014) po kojoj su tuziteljice (izgubivsi spor) duzne njoj nadoknaditi troskove sudskog postupka u iznosu od 6.562,50 kn i to u roku od 15 dana. I to do danas nije ucinjeno. Odvjetnica (sada bivsa) moje mame poslala je zamolbu za placanje tog duga njihovom odvjetniku jer one zive u SAD i on je odgovorio da ce one u toku ljeta doci na odmor kao i svake godine (posjeduju 2 kuce i zemljista) i da ce platiti dugovanje. Saznali smo da su bile a dug jos nije placen. Buduci da su prihodi moje mame (stara 83 godine) cca 2700 kn i da za daljnje troskove odvjetnika nema vise novaca. Razumljivo je da nije u dobrim odnosima s tuziteljicama i da ne moze ici na njihova vrata i moliti svoj novac i zato vas molim za savjet koji je najbrzi put da to naplati i da li bas mora ovrha. Hvala vam za odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje vezano uz ovrhe.Da li se moze pokrenuti ovrha nad nekretninom iako vec traje ovrha nad trećinom plaće?Sud zove na rasprave radi utvrdjenja vrijednosti nekretnine(polovica grad.zemljista) i vjerojatno je stavljena zabiljezba da se to ne moze prodati,a nigdje ne spominje da se ovrha vrsi na novcanim sredstvima.Je li to zakonito i dokle se moze odgadjati rasprava radi utvrdenja vrijednosti?Da li to sud moze bez vlasnika?U meduvremenu je poslana i revizija na predmet ali ni to sud ne uvazava i ne stopira ovrhu.Tko moze dati vrijedan odgovor...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija