Jump to content

promjena iz statusa iz rada na određeno u rad na neodređeno


marac1

Preporučene objave

Molim za pomoć a radi se o sljedećem. Ukoliko osoba radi na određeno u javnoj državnoj službi (vrtić, škola, bolnica i sl.) a prestanak ugovora je uvjetovan vraćanjem osobe koju se mijenja na radno mjesto, zanima me šta se događa u slučaju da je osoba koju se mijenja odlučila odseliti u inozemstvo i samim time je odlučila prekinuti radni odnos.

Da li se automatski ugovor na određeno ukida i stupa na snagu ugovor na neodređeno ili ustanova mora ponovno raspisati natječaj, ovog puta za rad na neodređeno, gdje u tom slučaju osoba koja je do tada radila na određeno može i ne dobiti ugovor već ga može dobiti bilo tko od kandidata koji se jave na natječaj. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Automatski se ne ukida ugovor na određeno niti stupa na snagu ugovor na neodređeno, a za koju će se varijantu poslodavac odlučiti to ne bih prognozirao (interni natječaj, onaj otovreni, ili nešto treće odnosno ponuda za sklapanje daljnjeg ugovora na određeno ili neodređeno ili čak mogućnost da ovaj ostane takav kakav je)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija