Jump to content

Prevara na njuškalu


armin1

Preporučene objave

Pozdrav, prevaren sam preko njuškala. Javio sam se na oglas gdje je korisnik prodavao Samsung Galaxy S5 za 2100 Kn. Ponudio sam u zamjenu Sony Xperiu vrijednosti 2300 Kn i MicroSD karticu vrijednosti 800 Kn. Preko maila smo se dogovorili da jedan drugom pošaljemo mobitele. Pošto sam bio sumnljičav, korisnik mi je uslikao svoju osobnu iskaznicu i sebe samoga. Dao mi je svoju adresu i broj telefona. Kada sam došao na autobusku stanicu i pokupio mobitel. Isprva mi se činio ok, ali nakon što sam upalio telefon ustvrdio sam da je kopija. Korisniku se nisam odmah požalio te sam mu rekao daje telefon super, plašući se da će moj telefon završiti kod trećeg lica, te sam mu ponudio da mi on pošalje moj nazad, a da ja njemu pošaljem LG G3. Dva dana nakon što sam primio telefon objasnio sam situaciju, i on je odgovorio kažući da mu cilj nije da me prevari, i da mi ne bi dao svoj pravi broj i slikao osobnu iskaznicu, te mi je kazao da ćemo se sve dogovoriti. Od tada uvijek kad mu pošaljem poruku zavlači me i kaže da ćemo se čuti kasnije. Šta da činim, htio bih podnijeti krivičnu prijavu ali ne znam imam li osnova niti da li će biti problem to što sam ja bh. državljanin i to što sam maloljetan (17,5godina). Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica da ste maloljetni i državljanin Federacije BiH nije od relevantnosti u ovom slučaju (naravno ukoliko se okrivljenik nalazi u RH, to niste precizirali).

 

Ono što bi mogao biti problem je ova vaša korespondencija u kojoj prvo priznajete da je telefon cit. "super", a onda s odmakom od par dana da nije. Pretpostavljam da je ta korespondencija tekla preko maila, i u tom slučaju ona se može koristiti kao dokaz u postupku, a navedeno je od važnosti za procjenu vjerodostojnosti navoda iz vaše prijave, pogotovo u dijelu u kojem biste tvrdili da ste dovedeni u zabludu. Ja vam recimo, ne bi povjerovao, jer je nelogično da tvrdite da je nešto "super" kad nije.

 

Sugeriram da se pokušate dogovoriti, jer ako doista imate njegove stvarne podatke (a i to je upitno), onda ni njemu neće biti svejedno ako ga prijavite policiji, pa u tom kontekstu dajte mu do znanja da ćete to i napraviti ako vam u roku od npr. 15 dana ne vrati telefon. Ako ga to neće zabrinuti, onda možete biti sigurni da vam je dao krive osobne podatke, a u tom slučaju, vjerojatno je kraj priče.

 

Ako to ne upali, onda odluku hoćete li ga prijaviti ili ne - ostavljam vama, uz prethodno iznesene nedoumice oko uspjeha takve prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da sam počinio veliku grešku time što sam mu rekao da je telefon ''super'', plašući se da će ga prodati dalje, ali korisnik mi je poslao slike telefona, gdje se vidi da se radi o istom telefonu (klon) koji sam ja dobio. Također mi je slikao i kutiju, gdje se vidi da IMEI broj nije ispravan, te da je model SM-G900H (octa core), a na kutiji piše da je quad core, da ima 3GB RAM-a, a pravi model bi trebao imati 2GB. Ne znam koliko bi to bilo relevantno prilikom prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija