Jump to content

izvanredni otkaz ugovora o radu poslodavcu


lumpi1

Preporučene objave

Molio bih hitan odgovor ako može pomoć.

 

Želio bih dati otkaz kod poslodavca zbog narušenih odnosa i ne isplate putnih troškova koji su navedeni u Pravilniku o radu, no da ipak ostvarim neka prava na HZZ vezano za novčanu naknadu.

 

Da li je dovoljno opravdan razlog da ja dam poslodavcu izvanredni otkaz ugovora o radu ako ne isplaćuje naknadu troškova za prijevoz sukladno Pravilniku o radu? Naime poslodavac cijelo vrijeme mog rada isplaćuje cca 25% manju naknadu od one koju se obvezao Pravilnikom o radu.

Na konkretan jedan pisani i usmeni upit dobio sam odgovor da će "uprava" razmotriti zahtjev i na tome je ostalo.Zadnji takav odgovor dobio sam prije cca 10 dana.

 

Postoji li koji način da dam otkaz sam i da ostvarim prava na HZZu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

htjela bih se nadovezati na ovu temu, trebala bih odgovor što prije... Zaposlena sam na neodređeno u firmi koja je prošle godine upala u tešku financijsku situaciju i došlo je do kašnjenja u isplati plaća.

 

S vremenom su neke plaće isplaćene, a trenutno je situacija sljedeća:

Zadnja puna plaća (tj. iznos na koji smo potpisali ugovor o radu) koju smo primili bila je za 3. mjesec, a u kolovozu je sindikat s poslodavcem dogovorio da ćemo od kolovoza do kraja 2014. godine svi primati minimalnu plaću te da će nam se uz minimalce isplaćivati zaostale plaće po određenom redoslijedu. Dosad smo primili minimalce za kolovoz i rujan. Znači, plaće za travanj, svibanj, lipanj i srpanj još uvijek nam nisu isplaćene.

Mogu li dati izvanredni otkaz na temelju toga što nam nisu isplaćene te plaće i imam li u tom slučaju pravo na naknadu od HZZ-a? I koje plaće ulaze u izračun prosjeka plaća za određivanje visine naknade?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija