Jump to content

nasljeđuju li malodobna djeca dugove


jana2iur

Preporučene objave

Bivši muž, s kojim imam dvoje malodobne djece, preminuo je nedavno. Bio je u drugom braku u kojem su on i nova supruga digli kredit za stan u kojem su živjeli. Vlasnik kredita je ona, a on je bio sudužnik. Isto tako, kupili su rabljeni auto i platili Americanom, na kojem je sad ostao dug od cca 3000 eura. On je pak na računu imao otprilike baš toliko gotovine koliki je dug na Americanu. Njegova nova supruga traži od mene da se u ime djece odreknem njihovog nasljedstva jer bi u suprotnom preuzela na sebe (njih) i dugove. Zanima me što i kako u ovakvom slučaju? Mogu li doista moja djeca naslijedit dio njegovog duga koji nema apsolutno nikakve veze s njima, već isključivo sa životom koji je vodio s novom suprugom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki nasljednik prihvaćanjem nasljedstva, na sebe preuzima i dugove ostavitelja, sukladno visini svog nasljednog dijela. Kada ima više nasljednika, odgovornost je solidarna, što znači da vjerovnik praktički bira od kojeg nasljednika će se naplatiti, a tada ovaj ima pravo regresa od onog/onih nasljednika koji nisu vratili ništa.

 

Procijenite si što je najbolje - znate okvirno vrijednost ostavine, znate i za dugove, pa procijenite što se više isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija