Jump to content

Nadzorne kamere u zagrebu nadziru što?


nmt

Preporučene objave

Pozdrav,

prvo, nisam iz Zagreba, vozač sam 10 godina i nisam dosad imao problema s time niti kažnjavan, ali jučer navečer prilikom povratka kući u ranim jutarnjim satima, pošto nije bilo ni P od prometa na cesti, u križanju vukovarske i miramarske (kod hotela international) sam došao do semafora, usporio tj pogledao ide li tko u križanje i kad sam vidio da ne, produžio kroz crveno prilikom skretanja desno iz miramarske u vukovarsku. Odmah nakon što sam to učinio, sjetio sam se da postoji mogućnost da je to križanje pod nadzorom kamera...jbg prekasno.

 

Znam, idiotluk, ali mi vrag nije dao mira jer put je dug, meni se spava i još moram čekat...no dobro kriv sam i ako stigne kazna platit ću.

 

Mrzim taj osjećaj kad ne znaš stiže li kazna ili ne, bilo bi mi draže da su me odmah zaustavili i uručili čestitku nego ovakvo prženje.

 

No ono što me zanima je prvo, da li je moguće tim kamerama u noći vidjeti tablice na vozilima?

 

Ako je, jesu li te kamere na toj lokaciji uperene u križanje ili nekamo drugdje za nadzor parkiranja?

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=37019

prema tom linku piše da je kamera na nadzoru trg stjepana radića - miramarska. Gdje je točna lokacija te kamere, na semaforu ili dolje kod parka preko puta prema benzinskoj?

 

U slučaju da mi stigne kazna, kroz koliko je vremena mogu očekivati?

 

I na kraju, ono što je razlog zašto tu i pišem, pošto mi je auto potreban radi posla i putovanja koje nije kratko do tog posla, a i vozim dvojicu kolega sa sobom koji nemaju auta, mogu li kako izbjeći oduzimanje vozačke? Prekršaj mislim priznati i platiti i bodovi mi ne smetaju pošto nisam kažnjavan.

 

Hvala na svemu korisnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ništa od toga ,te kamera,slikanja i kazne na kučnu adresu su zastrašivanje vozača putem javnosti...iako dojde kazna na kucnu adresu mora se utvrditi tko je vozio,jer ne kažnjava se automobil nego počinitelj prekršaja(vozač) a neka policija utvrdi tko je vozio... s onim papirom što vam dojde na kučnu adresu ,da kažete ime vozača,uz prijetnju kazne ,tamo vam je igra riječi koji su osmislili za naivce,pročitajte sto puta taj papir pa čete shvatiti.... snimka nadzorne kamere vas kao vozača, ništa ne vrijedi ,naravno potrebno je samo reči da niste vi na snimki (koliko god bila uvjerljiva) pa neka sutkinja nalozi vještanje snimke neka sudski vještak za fotografije utvrdi jeste to vi ili ne,(sutkinja nije vještak,)...naravno da ga neče ni pozvat jer on košta puno novaca i puno vremena... tako da dok ne promijene zakon i dalje ce ostati na zastrašivanju vozača naravno ima puno osoba koji se ne razumiju u pravo pa če takve prekršaje priznavat...

 

no koliko god poznavali pravo,ne trebamo ga zloupotrebljavati..

 

poštuj znakove,poštuj pravila,a ukoliko se i desi nešto bori se za sebe a sve sukladno zakonu .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što si napisao dobrim dijelom nije točno, niti je ono što je čovjek pitao.

.

 

ne shvačam šta u mojem postu nije točno?

 

zar to da se kažnjava počinitelj (osoba) a ne automobil?

da li moram pokazati 10 -tak kazni gdje sam oslobođen odgovornosti za prekršaj krivog parkiranja,s tim da sam uredno dao podatke policiji tko je vozio,odnosno tko se koristi automobilom?

 

ne razumijem ,ako gvorim istinu što mogu podkrijepiti dokazima,onda me se poklapa,kako bi ostali promatrači mislili da se šalim ili igram....onda nam dojde jedan mamič isto to radi(rupe u zakonu)sve po zakonu,a mi ga nazivamo kriminalcem,močnim čovijekom ,osobom koja sve moze podplatiti itd..naravno neke stvari nisu moralne ali tko danas radi moralno? zar trgovački centri,teleoperateri rade moralno?? oni rade sve po zakonu,a varaju nas na oči...

 

jedan običan primjer

 

reklama kao kuča velika i piše "surfajte beskonačno za samo sto kuna",da a nakon 1 gb prometa smanje brzinu da ne možeš otvoriti 90 posto stranica....

 

kad mogu oni što ne bi i ja,zar su oni pametniji od malog građanina?

 

neka se sud pobrine da dokaze krivnju a ne ja da dokazem nevinost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija