Jump to content

pravna pomoć oko otkaza ugovora o radu


barleks

Preporučene objave

Poštovani,

Trenutno sam zaposlen u firmi u kojoj se već duže vrijeme poslodavka prema meni ne odnosi korektno. Vrijeđa me i omalovažava moj rad. Daje mi zadatke koje je nemoguće ili gotovo nemoguće ispuniti.. U petak je situacija eskalirala te mi je poslala e-mail u kojem me poziva da ako se ne osjećam dobro u firmi da slobodno odem, naravno svojevoljno, što bi značilo da gubim sva prava do ponovog zaposlenja. Kako nas u firmi ima samo dvoje, uz povremene suradnike koji rade "na crno" i gotovo je nemoguće dokazati verbalnu turturu jedino što sam uspio naći opipljivo da bih uspio zadržati prava su uzastopna kašnjenja plaća po nekoliko dana. Dali je to dovoljno za izvanredan otkaz s moje strane i dali postoji ikakva šansa da to iskoristim kao razlog?

Imam i e-mailove kojima me poziva da odem te poruke putem viber aplikacije gdje me naziva dvoličnim i citiram "prefriganac", ismijava moje trenutno bolovanje zbog stresa te aludira da ga promjenim u bolovanje zbog PTSPa (upisana je šifra bolovanja F43.1).

Hvala Vam na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... jedino što sam uspio naći opipljivo da bih uspio zadržati prava su uzastopna kašnjenja plaća po nekoliko dana. Dali je to dovoljno za izvanredan otkaz s moje strane i dali postoji ikakva šansa da to iskoristim kao razlog?

 

Ovo neće ići kao opravdan razlog za izvanredno otkazivanje radnog odnosa s vaše strane. Moralo bi se raditi o neisplati plaće uzastopno par mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo neće ići kao opravdan razlog za izvanredno otkazivanje radnog odnosa s vaše strane. Moralo bi se raditi o neisplati plaće uzastopno par mjeseci.

 

Hvala na brzo odgovoru.

 

A dali mogu iskorstiti omaloažavnje i mobbing? Dali se u Hrvatkoj piznaje dopisivanje i ponižavanje putem mobilni aplikacija kao razlog za otkazivanje ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija