Jump to content

krađa na radnom mjestu


trojanac

Preporučene objave

Zaposlenik je za vrijeme radnog vremena ukrao novac kolegi. Točnije kreditne kartice i podigao sa njegova računa 15 tisuća kuna. Sve se brzo otkrilo bilo je suđenje i kradljivac je dobio pravomoćnu presudu sedam mjeseci odnosno tri godine uvjetno. Taj zaposlenik je bio tri godine na bolovanju i sada kada mu je istekla uvjetna želi se vratiti na radno mjesto. U međuvremenu se promijenio ravnatelj i čim je zaposlenik zaključio bolovanje novi ravnatelj ( dva mjeseca mandata) mu je uručio izvanredni otkaz.

Sada taj zaposlenik tuži ustanovu ( riječ je o ustanovi socijalne skrbi u državnom vlasništvu) i želi se vratiti na posao pozivajući se da je premašen prekluzivan rok od 15 dana od saznanja za razlog izvanrednog otkaza. Novi ravnatelj je odmah po saznanju da se ovaj radnik namjerava vratiti na posao istom uručio izvanredni otkaz.

Napominjem da je člankom 213. Zakona o socijalnoj skrbi propisano da se na posao u ustanovu soc. Skrbi ne može primiti osoba pravomoćno osuđena za kazneno djelo protiv imovine. Slučaj je na sudu, zakazano je pripremno ročište, molim neki savjet.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija