Jump to content

legalizacija pomoćnih objekata


ivana001

Preporučene objave

Kako se mogu ozakoniti dvije garaže izgrađene u nizu na istoj građevnoj čestici kao i osnovna zgrada (obiteljska kuća)? Navedene garaže su u konstruktivnom smislu samostalne te imaju jednu etažu, međusobno su odvojene zidom i svaka ima svoj zaseban ulaz. Svaka garaža zasebno ima manje od 50m2 (jedna ima 19m2, a druga 47m2 jer ista služi i kao drvarnica), ali se obje nalaze pod istim krovom i imaju zajednički temelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana..

..Prema Zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama NN 86/12, legalizirati mogu svi koji su podnijeli zahtjev do konca lipnja 2013. a čiji su objekti ili nadogradnje izvedeni do 21.6.2011. Navedeni Zakon omogućuje tako legalizaciju brojnih zahvata koji su izvedeni mimo prostornog plana (udaljenost od međa, izgrađenost čestice itd.) i nerijekto su izvan samih građevinskih zona..

..Sve izgrađeno nakon 21.6.2011. podliježe Zakonu o gradnji i prostornom uređenju, odnosno najnovijem Zakonu o gradnji NN 153/13, povezanim sa Zakonom o prostornom uređenju i građevinskoj inspekciji koji su na snazi od 1.1.2014. Navedeni propisi ukratko dozvoljavaju ozakonjenje isključivo kada je zgrada izvedena u skladu sa prostornim planom..

 

..Nadalje, vaše garaže tlocrtno prelaze 50m2 bez obzira što imaju pregradni zid, te ne spadaju pod jednostavne građevine za koje nije potrebna građevinska dozvola, samo Glavni projekt..

..Ukoliko je zahvat u prostoru koji dozvoljava gradnju, uz novčanu kaznu, investitoru će se dati mogućnost da naknadno ishodi građ.dozvolu u skladu s Glavnim projektom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija