Jump to content

Useljavanje treće strane u stan koji je u suvlasništvu dvaju vlasnika


zlatar1977

Preporučene objave

Poštovani, sve vas lijepo pozdravljam!

U najkraćim crtama ću iznijeti jedan problem i biti ću zahvalan na svakom komentaru koji mi može pomoći. Ukoliko je potrebna još koja dodatna informacija, rado ću je dati.

 

Dakle, u etažirani stan kojem sam suvlasnik ja (53%) i druga suvlasnica (47%) želi se useliti kćer te suvlasnice sa svojim partnerom, uz naše izrazito protivljenje. Mi ne živimo u tom stanu, već u drugoj etaži.

Oni su već najavili useljenje i zanima me kako ga mogu spriječiti? Dobio sam uputu da zovem policiju čim započne njihovo useljenje. Želio bih izbjeći fizičko blokiranje njihovog ulaska (dobio sam informaciju da i na to imam pravo), ali se bojim da ako se jednom usele, da postupak deložacije može dugo, dugo trajati.

Zanima me i kako se točno definira useljenje i može li se, dakle, tko i pod kojim uvjetima useliti u stan u kojem sam ja većinski vlasnik?

 

Hvala vam na vremenu! Svaki odgovor ili uputa su dobrodošli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je cerka suvlasnice ikada zivjela u tom stanu (bila registrovana da tu zivi mislim na dokumenta ), da li je ona punoljetna,,, imate pravo na fizicko blokiranje ako nije registrovana. Navodite ,,,nashe izrazito protivljenje,,,, na koga tachno mislite. Da bi legalno zivjela u tom stanu potrebna joj je vasa saglasnost radi ubiljeske adrese u njenim dokumentima ako niste sa tim saglasni onda i nema prava tu zivjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima.

 

Kćer je punoljetna i živjela je tu kao dijete (prije 30 godina), međutim u međuvremenu je osnivala svoju obitelj i u toj kući je došlo do preraspodjele vlasništva. Sada njena mama ima tih 47% i kćer ju pritišće (ne znam na koji način) da je primi u taj svoj dio stana, iako je stan spojen, tj. nema pregrada, a mi u njemu koristimo samo jednu od dvije sobe na koje imamo pravo. Pod 'mi' podrazumijevam svoju obitelj (ja, žena, sin i kćer).

 

@bovu - to što kažete smo se raspitali, i također dobili odgovor da se nas kao većinskog vlasnika mora pitati, ali kako kažem, bojim se da ako se bilo agresivno, bilo 'potiho' usele da ih se dugo nećemo riješiti, tj. da to ne krene u neki proces deložacije, navlačenja po sudovima i sl. Oni su sad u situaciji da ih izbacuju iz kuće u kojoj žive, njihova djeca ih ne žele u svojoj kući, i sad su stisnuti u kut i pritišću staricu da ih pusti u svoj stan, znajući da suživot neće biti dobar...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka je suvlasnica,,, ako je tako,, U tom stanu to znaci da je ona vlasnik tog svog dijela i onda kao vlasnik ima pravo da raspolaze i na taj nacin da nekoga primi u svoj dio ,Ti koji su primljeni imaju pravo koristenja zajednickih prostorija u tom stanu kuhinja kupatilo i sl . ali nemaju pravo da koriste vase (tvoje) sobe ako im vi (ti) to nedozvoljavate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija