Jump to content

VIP ovrha, zastara,...


terrorr

Preporučene objave

posto je ovo jedini nacin da saznam kako da rijesim svoj problem molim vas za pomoc, dakle ovako... prije par godina uzeo sam mobitel na pretplatu i racuni su mi prvo bili uredu, nakon nekog vremena poceli su drasticno rasti, i dosli do povecih cifri koje ja nisam mogao platiti a ni moji roditelji, te sad 1.10.2014 poslano je pismo iz 2011-te godine tocnije 22.12.2011. poslan je prijedlog za ovrhu opcenitu na imovini ovrsenika, stiglo je u postanski sanducic, niko ga nije potpisao iako na pismu pise "u vlastite ruke", na adresu na koju trenutno nisam prijavljen, dakle 22.12.2011. ta cifra koliko bi ja trebao platit bila je 4965,27kn. posto sam ja i dalje nezaposlen i nemam nikakvih primanja, ni zdravstvenog ni nicega, na moje ime i prezime, tj na ime i prezime moje mame i sestre i mene pise da smo suvlasnici kuce iako ja nikad nisam sudjelovo u gradnji iste i nikad nisam ni zivio tamo, upisan sam samo kako bi jednog dana nakon smrti mame nasljedio njen dio kuce... e sad jedno veliko pitanje, posto je najavljena ovrha na tu kucu, iako ja nikako nisam sudjelovo u nicemu vezanom za tu kucu dali oni imaju pravo zbog 4965,27kn ovrsit kucu i ako imaju dali je ikako moguce izbjeci to?

drugo pitanje ako pise da je pismo od 22.12.2012 dali je moguce da je to zastarilo i dali je moguce da je cifra od 4965,27kn narasla i dali bi mi itko mogao reci koliko.. te zasto od 2011-te godine do 2014-te godine ja to pismo nisam dobio ako sam di god sam zivio bio prijavljen na toj adresi... hvala vam puno na pomoci.. sve najbolje u novoj 2015! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede zastare - potrebno je pogledati dva datuma, datum dospijeća utuženih računa i datum zaprimanja prijedloga za ovrhu. Ukoliko se ova dva datuma nalaze unutar jedne godine, zastare nema.

 

Zašto niste na vrijeme zaprimili prijedlog za ovrhu je pitanje koje bi se moglo postaviti ogromnom broju JB-a odnosno sudova. Prosurfajte malo naš Forum, pa ćete vidjeti za primjere da ljudi čak i preko 15 godina nisu primili rješenje o ovrsi. Razlog - obzirom pojašnjenja koja se znaju plasirati u medije više ne drže vodu ni u dječjem vrtiću, logika stvari nalaže da tu nešto smrdi odnosno smrdi na osobnu korist pojedinaca. Dokazivost - praktički nemoguća, i tako dugo dok se netko ne zainati i ne dovede to do Strasbourga (jer nažalost naš sustav se pravi blesav), imat ćemo takvo stanje.

 

Glede ovrhe na nekretnini - prije svega, potpuno je nebitno što vi niste sudjelovali u gradnji kuće, bitno je samo da ste upisani u ZK kao (su)vlasnik, drugim riječima u očima zakona vi ste suvlasnik. Ali, ako se odluče na ovrhu, moći će je pokušati napraviti isključivo na vašem suvlasničkom dijelu, ne i cijeloj nekretnini, jer bi time "ulazili" u pravo (su)vlasništva drugih suvlasnika. Ovakva ovrha smatram da im neće donijeti ništa, apsolutno ništa i više je koriste u svrhu intimidiranja svojih dužnika.

 

Ali, imajte na umu da je dug - dug, i ako nije zastario, počekat će vas kad-tad u budućnosti, budući se proceduralnim promjenama predmeta ovrhe, ista može faktički produživati unedogled. Na kraju, ćete biti dužni platiti, ako ćete htjeti normalno živjeti. I nemojte ovo shvatiti kao prodiku, ali kada ste zamijetili da račun izlazi izvan vaših mogućnosti plaćanja, imali ste pravo da možda i povoljnije prođete, jer pustiti sve na odluku "bacanjem kovanice", u velikoj mjeri ste sami pridonijeli dugu koji danas egzistira.

 

Dakle, ako zastare nema - probajte se dogovoriti o načinu i rokovima otplate. Drugo vam, prema napisanome, ne preostaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da to sam i mislio, ali cuo sam nedavno da postoji nacin da se to rijesi, da se potpise nesto tipa osobni bankrot ili osobni stecaj u slucaju da osoba nema posao itd da nema primanja znaci nema nicega da je moguce da se dug obrise zato sam pitao jer ja nemam nista, imam tamo neki dio kuce koja zapravo i nije moja sve dok moja mama ne umre.. da jesam ja sam kriv za svoje dugove shvacam ja to samo mislio sam da je zastarilo jer nisam nista dobio od 2011 godine, i nisam ocekivo sad da cu 01.10.2014 dobit pismo koje je poslano 2011-te godine.. sad me zanima dali je to u pismu tocna cifra koja je aktualna ili je to bila cifra placanja 2011-te godine... znaci dali je moguce da se gomila godinama kamata na nesta sto sam ja mislio da je zastarilo... btw. hvala puno na odgovoru..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da to sam i mislio, ali cuo sam nedavno da postoji nacin da se to rijesi, da se potpise nesto tipa osobni bankrot ili osobni stecaj u slucaju da osoba nema posao itd da nema primanja znaci nema nicega da je moguce da se dug obrise ...

 

Zakon o tzv. osobnom bankrotu već je godinama u najavi, a veliko je pitanje hoće li on uopće biti donesen do kraja mandata aktualne vlasti (obzirom smo ušli u izbornu godinu - vjerojatno hoće, ali je pitanje kakve će kvalitete biti taj zakon i opsega primjenjivosti).

 

Trenutno ga još nema i takve mogućnosti na koju vi ukazujete - nema. Hoće li je biti - o tom potom, to je ionako izvan vaše domene utjecaja.

 

...da jesam ja sam kriv za svoje dugove shvacam ja to samo mislio sam da je zastarilo jer nisam nista dobio od 2011 godine, i nisam ocekivo sad da cu 01.10.2014 dobit pismo koje je poslano 2011-te godine...

 

Čim je prijedlog za ovrhu stavljen na vrijeme, za cijelo vrijeme vođenja postupka zastara je u prekidu i ne može nastupiti.

 

...sad me zanima dali je to u pismu tocna cifra koja je aktualna ili je to bila cifra placanja 2011-te godine... znaci dali je moguce da se gomila godinama kamata na nesta sto sam ja mislio da je zastarilo...

 

To morate sami vidjeti sa ovrhovoditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija