Jump to content

Kako prije razvoda


Manky

Preporučene objave

Poštovanje, dakle, situacija je takva da su se moj brat i njegova žena nakon nekoliko godina vratili živjeti sa nama u našu kuću sa kćerkicom koju imaju (odnosno kuću koju će danas-sutra i moj brat nasljediti) Razlog povratka vjerojatno nije bitan, ali ako je, zbog pogrešaka u poslu, moja šogorica je dobila premještaj te im je puno bliže poslu bilo da žive sa nama. Nedugo nakon toga, zaiskrilo im je u braku jer dotična više nije htjela živjeti sa nama (a imala je momka sastrane) i otišla je živjeti u kuću kao podstanar. Vrlo brzo se vratila tražeći sve stvari koje su imali zajedničke na što sam ja zvao policiju te joj oni to nisu dopustili sve dok ne završi razvod braka koji je u međuvremenu zatražen. Dijete većinom živi sa nama, ima sve što treba, te ponekad, vikendom odlazi kod nje. Dakle, odlasci kod mame su vrlo rijetki, ali moram napomenuti da bi mi rado da ona više vremena provodi sa majkom, međutim ona skoro nikad ''nema vremena'' Problemi su nastali zadnjih mjesec dana. Mala je češće kod nje i kada ju brat i doveze malo k nama (na sat ili dva) šogorica zove na telefon i prijeti i nama i maloj da će zvati policiju ako ju brat ne doveze. Nečakinja mi ima 6 godina, jako smo si bliski i uvijek mi kaže da bi radije bila kod nas ali se boji da mama ne zove policiju na nju te zapravo iz straha odlazi opet tamo jer ''ne želi da se mama ljuti''. Isprike zbog dugog posta, ali mene sad zapravo zanima koja su bratova prava dok ne završi razvod odnosno dok sud ne presudi gdje ce mala biti. Imamo velikih problema sa dotičnom jer je uzela sve dokumente od male i nismo ju ćak ni u vrtić ni u malu školu mogli upisati (neznam sta ce biti sada sa upisima u 1. razred) Dotična također na svoju ruku odlazi u mup i prijavljuje ju privremeno na svoju adrsesu, odnosno traži privremeno prebivalište kod sebe na mjesec dva i tako već duže vrijeme. Također sa njom odlazi kod svoje doktorice i stalno uzima bolovanje za sebe ''jer nema kuda sa djetetom'' Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brat preko odvjetnika može tražiti izricanje privremene mjere kojom će sud odlučiti s kojim roditeljem će dijete stanovati te način održavanja kontakata s drugim roditeljem. Privremena mjera je odmah ovršna bez obzira na eventualne žalbe. Treba naglasiti da će se uzeti u obzir mišljenje djeteta pri izricanju mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje su također vrlo bitne djetetove riječi koje ste naveli ''ne želi da se mama ljuti''.

O tome morate pisanim putem izvijestiti nadležne institucije jer se očigledno radi o manipulaciji djetetom, a manipulacija je prema mišljenju većine struke koja se bavi mentalnim zdravljem djece isto što i zlostavljanje djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija