Jump to content

Prijava za kradju


sanja1109

Preporučene objave

Imam jedan problem

Narucila sam jednu stvar,cizme preko interneta i uplatila doticnoj osobi 200 kn za njih,nakon toga ona ih nikad nije poslala.

Prodala je jos par osoba (2) iste te cizme, zanima me da li ako mi odemo na policiju,i prijavimo ju,hoce li za nju bit kakvih posljedica?

Hoce li ga policija kazneno gonit ili nece bit nista

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što ima više osoba, radi se o kd koje se progoni po privatnoj tužbi. Policija daje samo osobne podatke radi podnošenja privatne tužbe. Što se tice privođenja, policija nema ovlasti uhititi osobu osumnjicenu za kazneno djelo za koje se progoni po privatnoj tužbi, niti prema njoj poduzeti druge mjere lišenja i ogranicavanja slobode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ako bi nas 3 skupa podnjele prijavu ?

toj doticnoj policija ne moze nista ?

 

Prma trenutnoj legislativi - ne možete ništa preko DORH-a, sve je na vama kao ovlaštenom tužitelju. Međutim, najavljivalo se nešto od strane Ministarstva da će ići u izmjene glede produljenog kaznenog djela, upravo za ovakve počinitelje, koji paze da ne premaše iznos od 2.000,00 kuna, gdje nema angažmana represivnih organa, već je sve na oštećenicima. Izmjene bi išle u pravcu da se iznosi zbrajaju, pa ako se premaši iznos od 2.000,00 kuna, DORH je ovlašteni tužitelj. Opet, prevedeno na vaš slučaj, ako ste sve tri prevarene za 200,00 kuna, to je ukupno 600,00 kuna, pa opet ništa od DORH-a. Ali, okladio bih se da niste jedine tri, koje su nasjele na prijevaru. Ove izmjene su trebale biti donesene krajem prošle godine, a zašto nisu - nije mi poznato.

 

I dalje vam ostaju mehanizmi parničnog prava na ruci, ukoliko raspolažete identitetom prevarantice, podnesite tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija