Jump to content

tužba za pobijanje oporuke


Teletabis Prodaja

Preporučene objave

Zbog povrede nasljeđa(nas dvoje) i utvrđivanja neuračunljivosti osavitelja kod pisanja oporuke,koliko može vremenski trajati sudski spor?Zbog sumnje u prisilno pisanje oporuke i krivotvorenje,mogu li i kod koga zatražiti grafološko vještačenje?Sudskog vještaka u vezi s tim određuje sud ili mi moramo uzeti vještaka(radi neuračunljivosti )?Koliko u praksi iznosi dogovor kod odvjetnika na postotak nakon završene pravomoćne parnice.Dali mi nasljednici možemo tražiti blokiranje računa u bankama do ostavinske i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da će vam bilo tko dati odgovor o dužini trajanja postupka,to prvenstveno zavisi od poduzimanja ili ne poduzimanja pravnih radnji nakon donošenja prvostupanjske presude,odnosno žalba ili pak izvanredni pravni lijekovi na pravomoćnu presudu.

U parničnom postupku odnosno u tužbi vi iznosite činjenice i dokaze na kojim temeljite svoje zahtjeve,a budući da je vještačenje radnja dokazivanja,onda je jasno da možete predložiti vještačenje.

Sasvim je izvjesno da se u tako složen postupak nemože te upuštati sami bez odvjetnika koji će vam dati detaljnija objašnjenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ostavinskom postupku Vi trebate osporiti oporuku,što će dati za učinak prekid ostavinskog postupka i upučivanje u parnicu,tj podizanje tužbe.

Znači,vještačenje dolazi tek u parnici,glede čega nemate potrebe da se s tim opterečujete glede ostavinskog postupka.

Kad dođe do tužbe,vi u istoj predlažete konkretno što je to potrebno vještačiti,a na pripremnom ročištu sudija vas pita jel ostaje te pri ovom prijedlogu i kojeg vještaka predlažete,ako pak vi nemate ideju kojeg bi to naveli,možete zatražiti od suda da vam predoči listu stalnih sudskih vještaka,sa koje možete odabrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija