Jump to content

Kako do vlasika firme, odnosno adrese posodavca!?


Sajana

Preporučene objave

Poštovanje...

Potruditi ću se maksimalno skratiti...

Dakle, od 2009. zaposlena kod privatnika i radila u trgovini. (Kinezi)

2010.u veljači rodila svoje prvo dijete i otvorila porodiljni. Do danas uz produljenja ostala na tom istom porodiljnom.

Na kontrolnom vještačenju ove godine, potvrđena daljnja potreba pojačane njege i otvarujem pravo do veljače 2016. koristiti pravo na produljeni porodiljni.

Mađutim, dokumentacija iz hzzo-a poslana na adresu poslodavca se vraća ponovo u hzzo. Mene kontaktiraju da je vraćeno i da dam novu adresu poslodavca. Zovem svoju šeficu, kineskinju koja mi na slabom hrvatskom kaže da ona nema više ništa sa mnom, da ona firmu prodala i daje mi šturi naziv firme, kojoj je prodala svoju (i mene skupa s firmom :glavomozid: ). Preko hzmo dolazim do info. da sam i dalje u stalnom radnom odnosu kod prvog poslodavca sa starom adresom, dakle kod kineskinje. Ukucavanjem oib-a u sudski registar izbacuje se naziv još jedne firme, sa vlasnikom čija je adresa u Novom Sadu, a sjedište firme u Zagrebu. Pozivom na telefon adrese u Zg, kažu da te firme nema i da se ne sjećaju da je tu bila.

Gdje naći novog poslodavca, tko je nadležan? Kamo poslati dokumentaciju? Gdje je moja radna knjižica? Tko je moj poslodavac? Molim Vas da me uputite jer sam izgubljena!!

Hvala:moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G-man...

 

Dakle, situacija je sljedeća...

I dalje sam u radnom odnosu na neodređeno po HZMO i HZZO kod Kineza.

Nitko nije prijavio promjenu, što nije ni bitno jer su "kao" firme vezane oib-om ionako kao jedna.

...saznajem da na Regos nitko nije predao ni jedan JOPPD obrazac za mene još od 3/2013, odnosno od mjeseca prodaje firme.

...da je još krajem 2013. god iz porezne uprave gdje je bila firma poslan dosje o zatvaranju firme u Zg, gdje nisu uvedeni do danas svi podaci i gdje stoji da je moj poslodavac sve obveze podmirio i s tim datumom zatvorio žiro račun te kako zbog "čiste" situacije nemaju nikakva potraživanja prema njemu i nemaju ni nikakav kontakt broj (ni njegov ni eventualnog knjigovodstvenog servisa).

....privatno doznajem da je novi vlasnik firme bio samo jedan jedini dan u Hrvatskoj i taj se datum podudara sa datumom primopredaje na trgovačkom sudu...

...kineskinja tvrdi da je "moj novi šef" preuzeo moje dokumente, tj radnu knjižicu i da je u tom trenutku bilo još zaposlenih...

...kontaktiran i trgovački sud u Zg, gdje referent potvrđuje da su dvije firme na jednom oib-u, od kojih "kineska" u promjeni, a nova aktivna. Nitko nije predao unatrag dvije godine ni jedan godišnji financijski izvještaj..

Ljudi, gdje sam??

Što da radim??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također me zanima...

Što ukoliko nađem poslodavca, odnosno uspijem doći do otkaza i sljedeći dan se prijavim kod novog poslodavca... Gubim li prava na pojačanu njegu djeteta, odnosno, moram li prolaziti ponovno vještačenje, da bi se utvrdilo isto i da bi kod novog poslodavca počela koristiti to pravo?

Mogu li to uopće napraviti dok sam u tom statusu i kakve su posljedice za mene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija