Jump to content

obaveze alimentacije - da li se zbrajaju? i kako se mijenja minimum?


mbacic

Preporučene objave

Poštovani,

bivši muž prema sudskoj presudi treba za svoje dvoje djece trebaplaćati minimum 2.300kn (1.095,60 + 1.205,16) alimentacije koju ne plaća. Stavila sam mu ovrhu na račun, ali ništa od toga (jer je zaposlen na strancu, meni nepoznatom brodu). Uspjela sam se nagoditi s njegovim roditeljima koji prema toj sudskoj nagodbi trebaju plaćati 2.000kn za uzdržavanje njihovih unuka

 

pitanje: da li to što baba i dida plaćaju (također po ovrsi) ono što je otac dužan plaćati, oslobađa njega od plaćanja tog dijela alimentacije, ili ne?

 

Znam da se radi o 300kn mjesečno, ali svaka kuna je bitna, a i ne znam moram li "ažurirati" ovrhu.

 

pitanje 2- u međuvremenu je mlađi sin narastao i zakonski minimum se promijenio pa bi minimalna alimentacija trebala za njih dvoje trebala biti 2.426,60kn (14. i 16. godina). Ide li to automatski ili moram tužiti da se podigne taj zakonski minimum?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje svima

Vidim da ovdje spominjete promjenu visine alimentacije. Ja plaćam za dvoje djece 1200 kuna (svakom po 600) od 2010 godine. Tako je donesena odluka na sudu. Po novom zakonu kako djeca rastu mjenja se i iznos alimentacije. Jeli o tome odlučuje opet sud na potraživanje skrbnika ili dr. Može li onda skrbnik tražit razliku od donošenja novog zakona ili meni ostaje visina kako je donesena po starom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija