Jump to content

zahtjev za premještaj u drugi zatvor


nataša5

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Osoba je osuđena na 3.godine zatvora po čl.272.st.3. KZ/97, dobrovoljno je pristupio odsluženju kazne i u zatvoru se nalazi već tri mjeseca. Pošto je smješten u zatvor koji je dosta udaljen od njegovog boravišta, pa mu nitko ne može doći u posjetu, a i otkako je tamo prebačen ima zdastvenih problema (dišni putevi). Zanima me kada ( nakon koliko odslužene kazne) i kako tražiti premještaj u zatvor koji je bliži (a istog su poluotovorenog-otvorenog tipa). Da li postoji mogućnost da mu se to što prije odobri?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iniciranje postupka premještaja je u rukama Upravitelja zatvora odnosno kaznionice u kojoj se izdržava kazna. Obveza razmatranja traženja premještaja postoji tek nakon polovice izdržane kazne (može i prije, ali ovisno o procjeni Upravitelja, što je iznimno). Trenutno, po mom mišljenju - neće ići.

 

Što se zdravstvenih problema tiče, oni mogu predstavljati osnovu za traženje prekida izdržavanja, ali se mora raditi o zdravstvenim tegobama teške naravi, za čije liječenje nema adekvatnih uvjeta u zatvoru odnosno kaznionici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila bi jedna polovina izdržane kazne, međutim obzirom se radi o kazni izrečenoj prema ranijem KZ-u (1997.), o molbi za uvjetnim otpustom odlučivalo bi peteročlano Povjerenstvo Ministarstva pravosuđa (ne tročlano vijeće nadležnog Županijskog suda, kao u slučaju da je primijenjen novi KZ).

 

Po mom mišljenju, nepovoljnija opcija, ali zakonodavac je tako odredio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija