Jump to content

Potvrda o vrsti poslova iz tvrtke u stečaju


february

Preporučene objave

Prije nego počnem detaljizirati, jer možda neće biti potrebe ako vaš odgovor bude "ne", moje pitanje je: može li sa i kako dobiti potrvda o vrtsi poslova koje sam radio u jednoj tvrtci prije 15 godina, a koja je prije 10-tak otišla u stečaj? Već sam se bio prije par godina za to interesirao (i rečeno mi je da bi mi to drage volje dali, ali da nije moguće jer nema više pečata), ali mi onda nije bilo tako važno, a sad je. Fali mi dokaz staža u struci, jer mi u ugovoru piše jedno radno mjesto, a radio sam na više poslova. I sad mi za te ostale poslove fali dokaz koji bi prilagao natječajima za posao, ali, još važnije - ministarstvu od kojeg bi tražio ovlaštenje za obavljanje tih poslova. Imam 7 godina staža koji mogu dokazati i taman mi fale te 3 koje sam odradio u tvrtci koja je u stečaju. Piše na netu na registru trgovačkog suda je u stečaju, aktivno, piše stečajni upravitelj...neslužbeno, ta tvrtka još uvijek radi, i vlasnik je isti, itd, itd. znamo kako to ide.

 

Dakle, mogu detaljnije i preko poruka ili ovdje, ali ako itko ima ideju kako da dođem do tog papira, tko bi ga trebao potpisati, a da to bude dokument koji će mi zbilja vrijediti itd. Ako treba, ja ću naći i starog direktora i ne znam što, ali ne želim sve to raditi ako nema svrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

february,

potvrdu da ste radili u toj firmi, možete dobiti u područnom HZMO-u gdje Vam je upisan staž u toj firmi. Naravno ako su Vam uredno uplaćivali MO. Detalje;na kojim ste radnim mjestima radili teško da ćete moći naći ali možete potražii promotivne materijale koji će pokazati čime se bavila ta vaša bivša firma a sa time i vi(naravno ukoliko je takove imala).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ništa mi nisi pomogao. Ja imam ugovor, staž je išao, na HZMO sve u redu. Trebam dokaz o tome koje poslove sam radio, a kojih u ugovoru nema (osim ako se mogu pozvati na "i druge poslove po nalogu poslodavca", ali koliko ja imam iskustva sa tim, to nije nikakav dokaz toga što sam radio).

 

A oov za promotivne - čuj, kak će recimo netko iz tehnološke pripreme rada dokazati da je radio i kao ekonomist prema promotivnom materijalu na kojem su vrećice? Malo si sad previše zabrijao.

 

Ali zahvaljujem na pokušaju.

 

Mene zanima pravno mogu li kako do toga. Može li mi takvu potvrdu izdati sadašnji stečajni. Može li recimo bivši direktor ili moj šef ili netko izjaviti da sam ja to radio, pa potvrdimo kod bilježnika/odvjetnika, bilo što, a da mi je valjano kao dokaz na Ministarstvu rada (ili kako se dotično sad već zove)? Mislim da ne mogu doći sa prospektom :).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija