Jump to content

Utemeljenost zabrane prometnog inspektora za ukrcaj putnika u susjednoj općini


arusnjak

Preporučene objave

Poštovani

 

Molim sve pravne ili ustavno pravne stručnjake za pomoć i u tome unaprijed svima koji mogu pomoći zahvaljujem.

 

Neprekidno 26 godina sam taksi prijevoznik obrtnik registriran sa sjedištem/prebivalištem u Puli a zračna luka Pula se nalazi na području susjedne općine Ližnjan.

 

Inspektor ministarstva prometa pozivajući se na zakon zabranjuje mi dolazak po putnike koji imaju sa mnom unaprijed dogovoreni prijevoz iz zračne luke, odnosno zabranjuje ukrcaj putnika koji su me pozvali da dođem po njih ili su navedeni putnici agencijski gosti od turističkih agencija sa kojima imam ugovor za prijevoz njihovih gostiju iz zračne luke do nekih krajnih odredišta.

 

Ja mogu razumjeti da po zakonu za čekanje putnika koji nemaju prethodno dogovoreni prijevoz na taksi stajalištima u zračnoj luci treba dozvola odnosno licenca za taksi prijevoz općine u kojoj je zračna luka smještena.

 

Mene isključivo zanima ograničavanje mojega prava na rad odnosno u kontekstu ustavnih prava putnika kao onoga koji plaća uslugu, i turističkim agencijama sa sjedištem u zračnoj luci kojoj je tim činom zabrane onemogućeni izbor prijevoznika sa kojim ima ugovor o suradnji.

 

Molim još jednom za pomoć ili za uputu kojem se ustavno pravnom stručnjaku obratiti jer smatram da se u navedenom slučaju krše moja prava na rad i što je najvažnije tom se zabranom krše temeljna ljudska prava putnika na izbor usluge.

 

Hvala uz srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija