Jump to content

Prometna nesreća


smileface

Preporučene objave

Prošle godine imala sam prometnu nesreću s tjelesnom ozljedom vrata. Zahtjev za odštetom radio je odvjetnik s 15% provizije. Prvo mi je isplatio neosporni dio i od toga uzeo dogovorenih 15%. Nakon par mjeseci zvao me da mi isplati još jedan dio koji je dobio nagodbom sa osiguravajućom kućom. No sporno je to što u tom dijelu nagodbe stoji da mi se isplaćuje svota od 3.500,00 kn gdje je 1.000,00 kn glavnice, a 2.500,00 trošak. Odvjetnik mi je isplatio tih 1.000,00kn, a ovaj drugi dio veli da ide njemu jer to njemu osig. kuća isplaćuje troškove. Da li je to u redu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dogovor je bio 15% od ukupne svote, no na kraju je ispalo da je odvjetnik uzeo 30%. Kad sam mu to rekla, on veli da osiguravajuća kuća plaća i njemu, a ne samo meni te da je on više nego fer pa mi od tih 1.000,00 kn nije uzeo 150,00. No, od ukupno isplaćene svote od 13.000.00 kn, odvjetnik je dobio 4 tisuće, a ja ostalo. Nema veze, ja samo želim znati da li je to uobičajeno, jer sam i ranije imala prometnu, pa nije bilo tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o nedefiniranom dogovoru, kojeg sada svatko može tumačiti na svoj način.

 

Ili kako vi kažete - 15% od dobivenog iznosa (u koji se računaju i troškovi) ili kako odvjetnik kaže - 15% od dobivenog iznosa, a troškovi zasebno njemu. I jedno i drugo se u praksi dogovara, ali ako je dogovor ostao samo na riječima, u slučaju spora ne bi htio biti u koži suca, jer bi imao vašu riječ protiv njegove, ali prema pravilima o teretu dokazivanja, smatram da biste izvukli "deblji kraj".

 

Idući puta stavite lijepo sve na papir, i to u detalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u slučaju spora ne bi htio biti u koži suca, jer bi imao vašu riječ protiv njegove, ali prema pravilima o teretu dokazivanja,

neće se sudac puno patiti,kao što ste rekli,ZPP je ostavio sudu pravilo tereta dokazivanja(dokaži mi što tvrdiš).

Naravno,u parnici neke činjenice se mogu priznati iz neznanja(prećutno),no kako bi na suprotnoj strani imali stranku koja odlično poznaje parnično procesno pravo,sumnjam da bi do takvog priznanja uopće došlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija