Jump to content

Ostavljena "roba"


vplecko

Preporučene objave

Postovani,

 

Da skratim pricu, imao sam dugogodisnju vezu u kojoj je "draga" vise od polovice veze imala dupli zivot, jedan ljubavnikom i njenim prijateljima, drugi samnom i mojim prijateljima. Zivjeli smo skupa i kada se odselila 2012. posto sam ju opet uhvatio u aferi nakon sto je trazila oprost i da ispravi, odselila, ostavila je djeciju spavacu sobu. Od 2012, tj od njenog odlaska, 7 puta sam joj rekao da uzme sobu (imam sve sms i emailove), na sto je uvijek nalazila izgovore zasto ne. Sada kada imam novu vezu i novi zivot, sada mi prijeti tuzbom da joj vratim isto.

Clanak 28. tocka 1. Zakona o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima:

"Posjed stvari je prestao kada je stvar propala, kada se izgubila, a nema izgleda da ce je opet naci, a i kad je posjednik svojom voljom napustio stvar"

Posto je ona mene i pokrala za iznos od preko 10 000 eura putem punomoci kojoj joj dao, i nezeli vratiti niti novce niti moje stvari koje su ostali kod nje (posto smatram prema zakonu da sam ih napustio i time izgubio vlasnistvo - radi se takoder o namjestaju, laptopu, mobitelu, nesto tehnike i sl), zanima me slijedece:

 

JESAM LI DOBRO SHVATIO ZAKON, da posto se odselila prije skoro 3 godine, ja ju vise puta molio da uzme stvari na sto se oglusila, da li ona izgubila vlasnistvo na tim stvarima, ili, da li, ukoliko bi me tuzila, ja bi bio kriv?

 

Novce sto pokrala preko punomoci tvrdi da je za dadiljanje, posto se preselila k meni, a djeca bila samnom, nema ugovora, i smatram to normalno ako je pristala doci zivjet samnom i djecom, isto kao sto ja nisam naplacivao podstanarstvo njenoj kceri....gluposti.

 

Molim pomoc, savjete.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija