Jump to content

Raskid ugovora o leasingu


Poduzetnik321

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Situacije je sljedeća:

Kupio sam nekretninu od tvrtke u problemima preko leasing kuće.

Leasing kuća je sklopila ugovor o kupoprodaji sa tvrtkom prodavateljem, te dijelom iznosa koji je ugovoren isplatila banke prodavatelja da se obrišu sa nekretnine jer je ista bila pod hipotekarnim kreditom u jednoj banci. Preostali iznos je isplaćen meni, a ja sam tada taj iznos kanalizirao na tvrtku prodavatelja te je na taj način podmiren iznos koji je tvrtka prodavatelj tražila za svoju nekretninu.

U istom ugovoru o kupoprodaji između leasing kuće i tvrtke prodavatelja stoji da se dio, kao što sam naveo, isplaćuje bankama da obrišu sa te čestice pravo vlasništva, dok se preostali iznos prosljeđuje meni jer kupac nekretnine, u ovom slučaju leasing kuća, istu kupuje radi davanja iste u financijski leasing supotpisniku/primatelju leasinga, znači meni, te da su ugovorne strane sporazumne da će kupac nekretnine istovremeno primatelja leasinga uvesti u posjed iste.

Prema leasing kući je, što redovito, što neredovito, plaćano prema ugovoru, no eto, sada nažalost, mogućnosti su sve manje, sve sporije to ide i prijete mi blokadom računa, što poslovnog, što privatnog (imaju zadužnice), a to bi značilo kraj, jer pod blokadom ne mogu raditi, time niti otplaćivati obaveze i s vremenom bi trebalo prema tom scenariju doći do otkaza tog ugovora.

Mene sada zanima u kojem se roku to odvija?Koji rok ja imam od otkaza ugovora da toga da moram iseliti?

Najveći problem u cijeloj priči je što je riječ o stranoj leasing kući koja je počela provoditi likvidaciju svojih kuća na području RH i njima je očito u interesu što prije skončati priče na ovom području, bilo to da dužnici otplate svoja dugovanja odmah ili što prije ili oduzimanjem i preko dražbe naplate svoja potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija