Jump to content

Pravomoćna presuda


Dado13

Preporučene objave

Pravomoćnom presudom općinskog suda iz 2010g. novčana sredstva mog pokojnog djeda koja je sestrična protupravno prisvojila i oročila na svoje ime na banci trebala su biti prebačena(deponirana)na Finu,međutim nisu.Dobio sam dogovor od odvjetnika da su sudski pečati nevažeći?!A na sudu su mi rekli da je odvjetnik to trebao sprovesti,šta mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje-Općinski sud u.. po sucu xy,kao sucu pojedincu u izvanparničnoj stvari predlagatelja 1.B.S. iz(adresa)2.B.D. iz(adresa)3.I.B. iz(adresa) zastupanih po zajedničkom pun.xy odvjetniku iz..protiv predloženice-protivnice osiguranja I.M.iz(adresa) zastupane po pun.xy odvjetniku iz.. radi osiguranja privremenom mjerom oduzimanjem novca od Predloženica-protivnica osiguranja i polaganjem istog na sud,nakon ročišta,dana 03.ožujka 2009g

Riješio je-1.Određuje se privremena mjera kojom se oduzima novac od Predloženice-protivnice osiguranja I.M.(adresa)koji se nalazi na računima slijedećih banaka(i sad se navode banke i iznosi)skupa s prispjelim kamatama od dana otvaranja tih računa do dana izvršenja privremene mjere,te kojom se privremenom mjerom naprijed navedeni iznosi novca, nakon oduzimanja istog deponiraju na devizni račun Min.financija...2.Ova privremena mjera je na snazi do pravomoćnog i ovršnog okončanja ostavinskog postupka koji se vodi na opć.sudu u.. i u predmetu(broj)ili druge odluke suda 3.Privremenu mjeru će provesti sljedeće banke...4.Žalba protiv rješenja ne odgađa provedbu rješenja(i sad se navodi na tri stranice obrazloženje)

Pravna pouka,žalba rješenja ne odgađa provedbu rješenja(datum,pečat,ime suca

Oprostite nisam znao kako nego da vam pokušam ovako opširno napisati,ja sam unuk i živim s bakom,ona je trebala dobiti taj dio novca jer je pred mjesec dana opć.sud donio presudu međutim odvjetnik druge strane I.M(moja sestrična koja je usput rečeno u komi i koja je pokrala djedove štedne knjižice,pokušala je samoubojstvo i eto po onoj"oteto prokleto")se žalio na presudu gdje je ona morala vratiti novce,pola njenoj mami(ironija)a pola baki i sad nakon sedam godina općinskog suda ide na županijski sud...Užas od pravde,a da ne spominjem da smo baka i ja osiromašili od silnih troškova.

Još pitanje koliko sad treba da se predmet pokrene na Županijskom sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru,ja cu lijepo do banke sa tim rješenjem pa vidjet šta će reći na to.

Imam još pitanja,koliki je vremenski rok da se sada pokrene predmet na Županijskom sudu nakon presude na Općinskom nakon koje je uložena žalba druge strane?Dali da pišem požurnice na Općinski ili Županijski,s obzirom da to sve skupa traje od 2008g.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da se sada pokrene predmet na Županijskom sudu nakon presude na Općinskom nakon koje je uložena žalba druge strane?

Članak 360.ZPP

Nakon primitka odgovora na žalbu ili nakon proteka roka za odgovor na žalbu sudac pojedinac,odnosno predsjednik vijeća će žalbu i odgovor na žalbu, ako je podnesen, sa svim spisima dostaviti drugostupanjskom sudu.………

……………………………

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija