Jump to content

Ortakluk


hamerhead

Preporučene objave

Riječ je o ortakluku u kojem sam sa još dva druga ortaka, te ja imam udjel od 25%, i druga dvojica udjele od 25% i 50 %. Ortak koji ima 50% ima pravo zastupanja prema trećima samostalno i pojedinačno , te je direktor društva. Dali on može prodati ili prebaciti imovinu iz trgovine (naočale i inventar) na drugu tvrtku koju je u međuvremenu samostalno otvorio bez znanja mene i drugog ortaka? Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Riječ je o ortakluku u kojem sam sa još dva druga ortaka, te ja imam udjel od 25%, i druga dvojica udjele od 25% i 50 %. Ortak koji ima 50% ima pravo zastupanja prema trećima samostalno i pojedinačno , te je direktor društva. Dali on može prodati ili prebaciti imovinu iz trgovine (naočale i inventar) na drugu tvrtku koju je u međuvremenu samostalno otvorio bez znanja mene i drugog ortaka? Z

 

ahvaljujem na odgovoru.

 

Da, on kao odgovorna osoba može prodati svu imovinu društva, nebitno kome,svom društvui,ili nekome trečem ! Jedino što nemože prodati, to su vaši poslovni udjeli !Ali, tu se nameče pitanje, kako če to financijski zatvoriti ? sama prodaja imovine, a da nije plačena, podliježe sankcijama,ovrha,tužba,itd,

 

zato, malo iskusniji privrednici,u samom dnu otpremnice več pri samom printanju iste uglave napomenu, da je roba po ovoj fakturi dok nebude plačena isključivo vlasništvo prodavatelja, potpisom i žigom o preuzimanju robe,istodobno potpisuje i tu suglasnost, i to nije kraj svijeta, ali se mnogi drugačije ponašaju kad znaju dasu i to potpisali.

 

da, rezimiramo, sam račun ili itpremnica nisu dokaz daste vi vlasnik te robe,vi ste ju samo preuzeli sa otpremnicom,račun ide naknadno poštom,,ali dokaz o vlasništvu je izvod o plačanju robe ili usluge !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija