Jump to content

Osiguranje HEP-a odbija isplatu stete


matea216

Preporučene objave

Postovanje,

naime, prije mjesec i pol dana nam je u kuci izbio pozar za koji je kriv HEP (priznali su krivnju) i uslijedila je procjena stete koja je oko cca 100 000 kn (po procjeni sudskih vjestaka koje smo mi angazirali) vjestak osiguranja je dosao nakon 10-ak dana da procijeni stetu te nam ja danas dosla odbijenica stete. ja znam da mi nemamo osiguranje od pozar, ali posto je za pozar odgovoran HEP , allianz koji je njihovo osiguranje nam je trebalo isplatiti stetu mozda ne u cijelosti ali za onaj dio za koju policu ima HEP. Kako je moguce da dobijemo odbijenicu u cijelosti i to nako mjesec i pol dan. Jeli mi mozete savjetovat kako da se naplatim, jeli allianz ispostovao rok i jeli odbijenica ima smisla ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog odbijenice je visa sila.

 

Razlog odbijenice je taj da se danas svi ponašaju po načelu da izbjegavaju platiti ako baš ne moraju.Sve velike tvrtke i osiguravatelji imaju pravne službe koje će procjeniti ozbiljnost zahtjeva i pokušati ga osporavati ili bar raznim manipulacijama što više umanjiti iznos i što više odgoditi isplatu štete. Rade tako zato jer mogu.

Ili kako kaže stara latinska - Quod licet Iovi, non licet bovi !

 

Drugim riječima, nije svejedno je li im zahtjev postavio odvjetnik ili neki jadničak za koga procjene da nema znanja i novaca da vodi spor. Ili netko između ta dva, kog će moći bar neko vrijeme zavlačiti.

 

 

To se desilo kada je puhala velika bura i ispala je nula vodic i stvorilo veliki napon i zato se klima zapalila.

 

Kao što vam je G-man naveo u linkovima, jedna prosječna bura teško bi ušla u definiciju više sile. Možda da se radio nekoj milenijskoj oluji koja je opustošila pola jugoistočne Europe...

 

Sustavi elektrodistribucije imaju zaštitne mehanizme koji su u ovom slučaju zakazali. Ti sustavi nisu isključili struju.

Sam nestanak struje bi se u ovakvom slučaju (bura) mogao definirati kao viša sila, jer distributer uistinu ne može spriječiti da uslijed olujnog vjetra nikad ne popusti neki vod. Ali vi niste tužili za štetu uslijed nestanka struje, nego je u vašem slučaju zakazao sigurnosni mehanizam, a to jest krivnja HEP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija