Jump to content

Obvezni prekršajni nalog - vozač i firma - što dalje?


Bruno78

Preporučene objave

Poštovani,

 

kolega u firmi je 2.12.2014.g. počionio prekršaj iz čl.238.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - nije imao žig na novoj prometnoj. Auto je stariji od 10 godina i nakon isteka stare prometne kada je radio novu prometnu, nije dobio žig. Dakle, nevaljana je prometna.

 

16.1.2015.g. dobio je obvezni prekršajni nalog na što smo pisali prigovor. U firmi radimo po ponudi tehničkog jer ima više automobila i zapravo, nitko ne obraća pažnju na dokumente kada podignemo auto.

 

U petak 17.4. bio je na ročištu na prekršajnom sudu i nakon iskaza, sutkinja je rekla da će ga osloboditi kazne. Još nismo dobili tu presudu.

 

Jučer smo u firmi dobili obvezni prekršajni nalog na firmu i to 10.000,00 kn na firmu i 5.000,00 kn na direktora.

 

Što nam je dalje raditi? Jel' se odnosi prvi postupak na ovaj nekako? Pisati prigovor u kojem smjeru? Pravnik sam i pisao sam prvi prigovor, ali prekršajno nije moja uža domena pa molim bilo kakav savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnijeti prigovor na ovaj nalog isto kao i na onaj prvi, a slobodno se pozvati i na ovaj prvi postupak.

 

S obzirom da se u prvom radilo o osobnoj odgovornosti, a u drugom o odgovornosti firme i odgovorne osobe, nije nužno da bude isto oslobađajuća presuda (jer firma treba pratiti i znati sve što ih se tiče), ali naglasiti u prigovoru da se ne bježi od odgovornosti i da je vozilo bilo uredno registrirano i da su bila plaćena sva davanja, tako da nitko nije oštećen tim prekršajem.

 

Po meni, presuda bi trebala biti ista, ali sve ovisi o praksi konkretnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala kolega.

 

Neobičan nam je nalog, jer je u opisu da nismo imali važeću policu osiguranja i da je prometna istekla više od 15 dana.

 

Iako prometna ima žig na i valjanost produljenja do sljedeće godine, kao i policu osiguranja, pišem prigovor u smjeru zablude (da nismo znali da trebamo ići na policiju po žig napred na prometnoj jer nas nisu upozorili na to u tehničkom) i da pobijam prekršaj kako je navedeno u izreci naloga jer je kolega imao i važeću policu prilikom pregleda. Kao i svima stoji smotana u prometnoj.

 

Hvala, pomogao mi je Vaš savjet da smislim završetak prigovora. Mislim da sam se malo raspisao.... skoro 4 stranice prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija