Jump to content

dobio rješenje za hrvi


anonimno

Preporučene objave

Da bi ti netko odgovorio moraš napisati malo više detalja (HRVI na temelju čega PTSP,ranjavanje ..,kad si počeo lječenje itd..) .Ukratko sad čekaš poziv vještaka u mirovinskom a onda nakon toga tvoj predmet ide u ZG na komisiju koja ti kaže koliko ti je vojnog udjela a koliko civilnog.To ti je najvažnija komisija što se tiče visine mirovine.Malo pročitaj postove od ranije tamo ti je to dosta objašnjeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odmah sa tim riješenjem kod svog lječnika opće prakse pa ćeš vidjeti. Nisi napisao dali se radi o PTSP-U a ako je to onda bi trebao predati papire u mirovinsko i ići na vještačenje za odlazak u mirovinu. Ne znam koliki ti je postotak invalidnosti, koliko si bio u ratu, dali si ranjavan, dali si bio na prvoj crti bojišnice i još štošta toga te dali si zaposlen i zadovoljan sa plaćom. Razgovaraj sa svojim liječnikom i razmisli. Ovi na mirovinskom nisu baš darežljivi ako nisi ranjavan, ako nemaš full vrijeme u ratu i ako si prošle godine krenio sa liječenjem. Ako si u vojsci ili policiji ne moj previše mahati sa tim papirom da ne dobiješ po lampi jer jedva čekaju da se riješe invalida. Polaži za što veći čin ako imaš šansu jer biti će ti veća mirovina. 1 puta godišnje idi na psihološko testiranje i redovno se javljaj psihijatru dok se kockice ne poslažu.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da radi se o ptsp liječim se od prošle godine, ali prvi put je dijagnoza od 1994. da nije bilo onog 31.12. 2005. ne bi se ni javio dok ne bi ispalio na živce

zanima me samo jedna stvar da li vještak uzima dokumentaciju za određivanje postotka ili on to od oka, jer baš ne izgledam nenormalan i ne ide mi pjena na usta da po mom izgledu zaključi što mi je.

nek netko napiše što to oni rade na vještačenju

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozove te da uđeš u kancelariju, pogleda tvoju dokumentaciju,ratni put, medicinsku dokumentaciju, gleda u tebe (iako se pravi da ne gleda), malo bla,bla sa njime i ako ti je dokumentacija slaba, nemaš ranjavanje, dobar ratni put i ako si "mlad" dobiješ uglavnom profesionalnu nesposobnost i to u onom postotku koliko imaš invalidnosti koju si dobio na procjeni kao hrvi.Najbitnije ti je da imaš ranjavanje, dobar ratni put i kontinuitet liječenja nekoliko godina. Uglavnom ta procedura sa vještakom traje do 5 minuta i gotovo. Poslije 20-tak dana dobiješ riješenje o Općoj ili profesionalnoj nesposobnosti pa se onda žališ ili ne (ovisi) i to ti je uglavnom to. Koliko ti izgledaš nenormalno to će on vidjeti po tvojim dokumentima, a pjena na usta bi ti mogla krenuti ako loše prođeš na vještačenju (nisi jedini) ali onda se moraš žaliti.................... Obavi psihološko testiranje (ako nisi) i razgovaraj sa onima koji su bili na vještačenju. Sada ti ne vrijedi puno razmišljati već čekaj poziv na vještačenje pa kako bude bude. Imaš se pravo žaliti-razvlačiti, a obavezno se i dalje javljaj psihijatrima i nastavi sa liječenjem zbog revizija itd.

 

Sretno.

 

:moli::moli::moli: :couple: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :rigoleto::rigoleto:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala ti na objašnjenju, još me nešto zanima.

po zakonu vještak određuje mogu li raditi to što sad radim pa ako ne onda sam nesposoban, ispada da je bolje da ne radim jer me nema sa čime usporediti pa mi da nesposobnost.

ja sad radim i zadovoljan sam s poslom , volio bih nastaviti a ne da me proglasi da sam opće nesposoban pa da živim od 2000 kn. iskreno volio bih da imam prof. nesposobnost pa da dobijem bar za kredit. i ovo sa postotkom mi je čudno pa to je jako malo što im je??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko moraš biti nesposoban da bi riješili da si nesposoban, znam zakon ali to baš i nje realno prema bivšim i sadašnjim radnim mjestima.

jer su mi mnoga druga onemogućena (vozač busa, pilot, direktor...) a mnoga omogućena (čistoća...)

imaju li oni neki pravilnik ili je sve do vještaka??

usput, kako sad daju u %?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi. :misli: Dali si bio ranjavan, koliko se dugo liječiš od PTSP, dali imaš dobar ratni put i koliko si vremena sudjelovao u ratu, dali si dragovoljac, radiš lli sada, dali si bio u vojsci tijekom rata ili policiji?Primjerice, ako si se prošle godine počeo liječiti na PTSP, imaš osrednji ratni put i nemaš ranjavanje dobiješ uglavnom profesionalnu nesposobnost i to ako si recimo HRVI (koje je privremeno) maximalno možeš dobiti 40 vojne i 60 civilne profesionalno na čega bi se bilo pametno žaliti (osim ako ne radiš na drugi način) :mig: Potom ako žalba prođe vidjećeš dalje kako stoje stvari.......Sačekaj poziv pa ćeš vidjeti, a do tada maximalno skupljaj papirologiju i :čeka: :čeka: :čeka: :čeka: :čeka: :čeka: :čeka: :hekla::hekla::hekla::hekla::hekla::moli::moli::moli::moli::moli: :priest: :priest: :priest: :priest: :coffe: :coffe: :coffe: ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znam da je to nezahvalno ali kad si sve prošao i možda znaš slične evo probaj mi dati neku prognozu.

dragovoljac 91 sa nepunih 20g., gardijska od zap. slavonije preko ogulina do cavtata, prvi put dijagnoza ptsp 94, zbog toga predloženo skidanje-skinuo se, radim jel to bolje ili lošije?, zbog famoznog 31.12.05. kao zadnjeg vlaka otišao ponovno na testiranje i 3 psihijatra da sam budem siguran potvrdili ptsp, drugostupanjsko privremeno 30 %, njihov zaključak teže oštečenje potrebno daljnje liječenje, antdepresivi.

ništa bolovanje jer trpim sve ko magare i moram raditi, a i posao mi nije ajmemajko pa to nekako šljaka

što da očekujem jer se još dvoumim dali da odem na vještačenej ili ne, da ne završim na 2000 kn pa onda da se koknem

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

pODNIO SAM ZAHTJEV U 8 MJ,2005 ZA UTVRĐIVANJE INVALIDNOSTI TEMELJEM DIJAGNOZE PTSP KOJA MI JE UTVRĐENA.PRVOSTUPANJSKA I DRUGOSTUPANJSKA KONISIJA MI JE DONIJELA NEGATIVNO RIJEŠENJE, S RAZLOGOM DA JE PREKRATAK ROK LIJEČENJA .KADA SE IMA PRAVO PONOVITI ZAHTJEV ,NAKON KOLIKO MJESECI I OD KOG DATUMA DALI OD DATUMA LIJEČENJA I LI OD DATUMA PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA UTVRĐIVANJE INVALIDNOSTI. MOLIM DA MI NETKO ODGOVORI TKO IMA ISKUSTVA U TOM DIJELU . OGORČRNI BRANITELJ IZ OTOČCA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ubuduće piši malim slovima.

nisi napisao da li si osobno išao na komisiju i kada.

ako si išao na komisiju vjerovatno si nosio lječničku dokumentaciju koju si stekao nakon podnošenja zahtjeva. pretpostavljam da si drugostupanjsko rješenje dobio poštom bez odlaska pred komisiju. sad sve zavisi koliko imaš liječenja i dokumentacije koja nije bila na uvidu na komisiji. malo daj tih podataka što se tiće liječenja, ima li koja nova šifra itd. pa se javi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Poslije 20-tak dana dobiješ riješenje o Općoj ili profesionalnoj nesposobnosti pa se onda žališ ili ne (ovisi) i to ti je uglavnom to.

 

Sretno.

 

 

Jel to rješenje sigurno dođe tako brzo i gdje dođe, na kučnu adresu ili negdje drugdje ( PU ili slično ) i što poslije toga ako se još vodiš da radiš u MUP-u ?

 

Koji su sljedeći koraci - postupci ?

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslije 50 dana (kriva tipka-sorry) stiže na kućnu adresu rješenje, stiže i u MUP, a i kod tvog liječnika koji će ti odmah zaključiti bolovanje (žalio se ti ili ne na rješenje liječnik odmah zaključi bolovanje) i onda si na naknadi plaće do rješenja o umirovljenju. Kolika će ti biti naknada plaće neka ti izračunaju tetke u računovodstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

i onda si na naknadi plaće do rješenja o umirovljenju. Kolika će ti biti naknada plaće neka ti izračunaju tetke u računovodstvu.

 

Pa što to nije ista naknada kao i na bolovanju , mislim ako sam imao pravo na 100 % bolovanje ( vezano za rješenje o zadržavanju plaće i ostalih prava 3 godine ) ? Ili to onda otpada pa nastupa nešto drugo ? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija