Jump to content

+973

Preporučene objave

Bok svima, ja sam mladi poduzetnik u usluznoj djelatnosti i zaista se trudim sve raditi kako treba. Zanima na koji nacin ja mogu zastiti svoje poslovanje (svoj opstanak) obisnim ugovorom. Ovako: 1) narucitelj od mene trazi usluge, 2) dogovorimo se za odredeno vremensko radoblje, 3) potrazivanje usluge je promjenjiva stavka iz mjeseca u mjesec, 4) cijene su uvijek iste a ovise o broju koristenih usluga.

Pitanje: Kako se ja mogu zastiti u slucaju prijevremenog raskida ugovora?? Kako se mogu zastititi ako narucitelj usluge pocne koristiti minimim usluge (npr. 1x mjesecno) samo da bi kao 'bio aktivni korisnik' dok u isto vrijeme ustvari krsi ugovor jer iz povijesti poslovanja znamo da ima znatno vece potrebe za nasim uslugama, te nam je ocito da koristi nekog treceg?

 

postoji li neki clanak koji mozemo nadodati u nas ugovo koji bi rekao: u slucaju prijevremenog raskida ugovora narucitelj je obvezan isplatiti ____________ u omjeru dosadasnjeg prosjecnog poslovanja_______ nesto slicno tome.

Molim za pomoc! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U stvarnosti , neki ,,,formular,,, ne postoji, stranke, pravni subjekti sami prave i li krše ugovore koje sami potpišu. Ovdje, u vašem pitanju je trebalo konkretno napisati o kojoj vrsti usluge se radi, jer su , kao i poslovi tako i ugovori specifični pa je teško bez te stavke dati dobar odgovor ! ali, da skratim, ugovor obvezuje 2strane da ga ispoštuju, a o vama je do kojeg minimuma radi konkurencije možete iči sa uvjetima. u vašem pitanju je jedan opis,,smanjenje obima naruđbe usluge, a na kraju spominjete obeštečenje u slučaju raskida ugovora ! da malo, laički pojasnimo, Sklopite ugovor o održavanju softvera u nekoj firmi,,ne o nadogradnji,, samo o održavanju,,kako u ugovor staviti, unaprijed koliko če biti itervencija potrebno u narednom mjesecu ? to nezna nitko, kad se problem desi, ugovaratelj vas poziva, dali je u tom mjesecu bilo više intervencija koje je odradio netko drugi ? dali ugovaratelj ima još sa nekim ugovor o istim uslugama ?

Sve u svemu,problem je u nejasnom pitanju, dabi vam mogao dati konkretan odgovor,,a odgovori uvjek postoje ! zato mi se obratite na moj i mejl , sa konkretnom temom i ja ču vam rado dati odgovor ! poz,! poslovni.savjetnik.hr@gmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija