Jump to content

kršenje zabrane pristupa


jelicat

Preporučene objave

Molim vas hitno za pomoć!!!!

nemogu od straha niti pisati. Moj nevjenčani suprug je bio u pritvoru zbog prijetnje meni i fizičkog napada na mene.Sudkinja ga je nakom tri mjeseca pustila uz zabranu približavanja meni na 200km ,ali kao smije kontaktirati samnom radi financijskog stanja kao da mi pomaže budući da smo podstanari. Samo telefonski znači.I mjeru obaveznog liječenja od alkohola na koje se on još nije javio.

Ja glupača sam mu dala drugu šansu i znao je prespavati kod mene unatoč zabrani do neki dan dok nisam skužila da od njega nema ništa.Sada me ponovno maltertira noćima zove i lupa na vratima.Ja se bojim zvati policiju jer se bojim da mene još ne zatvore jer sam ga pustala u kuću unatoč mjeri zabrane.Šta da radim sada da ga trpim i strahujem ili da policiju zovem.Šta će meni sudkinja ?????policija?????bojim se za sebe sa svih strana ????molim vas za pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sama ste si dala odgovor - ili ćete trpiti ovakvo stanje i dalje (možda postane i gore) ili ćete zvati policiju/DORH da oni preuzmu stvar odnosno sud.

 

Ako se radi o mjeri opreza (najvjerojatnije), ista će se zamijeniti istražnim zatvorom, ako pak se radi o sigurnosnoj mjeri, ići će se ili u novi kazneni postupak ili u opoziv bilo uvjetne osude bilo rada za opće dobro (ovisno o dobivenoj sankciji).

 

Za vas sankcija nema, ali se zapitajte hoće li u budućnosti DORH predlagati odnosno sud određivati ovakvo što, obzirom i vi sama pridonosite "zaobilaženju" sustava. Postavit će se pitanje smisla, naljutite se vi na mene sad koliko god hoćete.

 

Razumijem princip druge šanse, pogotovo kada se radi o ljubavnim partnerima, ali ako se takva šansa pretvori u treću, četvrtu i tako dalje, onda zapravo i sama žrtva velikim dijelom pridonosi svojoj nesreći. S vremenom će institucije i društvo "oguglati", pa možda kada doista nastane po život opasna situacija, neće biti brze reakcije, a to može završiti kobno. Odluka je samo vaša, u konačnici i život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da razumijem vas da sam pogriješila i sama znam. Pozvala sam policiju zatekli su ga na mojim vratima i odveli ga. Nakon dva dana opet je na slobodi a ima zabranu očito mu je netko pomogao. Da li će se mene opet sada zvati na sud davati iskaz???i jako se bojim i ponovno pitam dali ja mogu odgovarati za to šta sam mu unatoč zabrani davala da bude sa mnom????

Moj plan je ni blizu da mi prilazi čim ga vidim zovem policiju. Ako sam jednom pogriješila neču više.

Hvala na odgovoru unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li će se mene opet sada zvati na sud davati iskaz???

 

Vrlo vjerojatno, ali niste precizirala radi li se o mjeri opreza ili sigurnosnoj mjeri.

 

i jako se bojim i ponovno pitam dali ja mogu odgovarati za to šta sam mu unatoč zabrani davala da bude sa mnom????

 

Ne, ali ostaje sve dosad napisano po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo piše ovako nalaže se provođenje mjere opreza i to zabrana približavanja oštećenici na razdaljinu bližu od 200 m.

Šta mi je sada najbolje???šta da kažem na sudu???Dajte mi neki savjet. Ja sam odlučila i vidjela da je kraj.Takva osoba je bolesna.A ja sam pogriješila i kasno to vidjela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija