Jump to content

Savjet u vezi prijetnje privatnom tužbom


Arbok123

Preporučene objave

Kao prvo, pozdrav svima!

Ovako... Prije nekih mjesec i po dogodila mi se prometna nesreća u kojoj sam autom "naguzio" auto ispred sebe. Sa mnom su bili žena i klinac. Gospodin iz drugog auta i ja izašli smo van i mirno riješili situaciju. Naime, pogledavši štetu na autu zaključio je da njemu nije praktički ništa (svinula se tablica i zgulio branik, moj auto je puno gore prošao, ali to je nebitno), nitko nije nastradao (on je imao mislim da 2 ili 3 suputnice u autu) pa je rekao kako nećemo zvati policiju i da je sve OK! Ja sam mu lijepo zahvalio i svatko je otišao svojim putem. Ali, naravno, tu priča ne završava. Nakon par dana tip me kontaktirao i rekao kako je detaljnijim pregledom auta ipak utvrdio neku štetu na autu i da li bismo se mogli naći i nešto dogovoriti. Rekoh, tip je bio pošten i nije zvao policiju i bio sam spreman dati mu neku razumnu lovu za štetu. Zbog spleta okolnosti našli smo se tek prije neka 2 tjedna pri čemu mi je rekao da želi 100 eura i pizze i piće za njegove suputnice! Ili će me privatno tužiti! On je meni tu svašta nabrojao što se štete na autu tiče: od branika do brave na gepeku pa do auspuha itd! Osobno smatram da traži previše i rekoh da sam mu spreman platiti 500 kn i ni lipe više. Predložio sa mu i da odemo do nekog autolimara koji će procijeniti štetu, ali nije htio ni čuti za to rekavši da je on to već učinio. Razišli smo se ne dogovorivši se ništa. E sad, tražim savjet u vezi cijele te situacije: da li me on može privatno tužiti, koliko mu je to uopće isplativo, kolike su šanse da nadrapam ili je najbolje da mu platim i gotovo??? Svi savjeti su dobrodošli i unaprijed hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovu svotu koju potražuje, tužba mu nije ni izbliza isplativa, ali pripazite da ovaj njegov zahtjev ne pređe u ponavljanje, pa da vas svako malo traži 100 eura.

 

Ako se odlučite na isplatu, obavezno o tome sastavite neku potvrdu, koju ćete oboje potpisati i kojom ćete se složiti da je pitanje naknade štete riješeno u potpunosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija