asusas objavljeno: 18. lipanj 2015. objavljeno: 18. lipanj 2015. Poštovani, prije 2 godine je dobivena kazna za lož ulje u teretnom vozilu. Danas uz kamate ona iznosi oko 35 000 kuna. Pisane su mnoge žalbe i molbe za obročno plaćanje, ali bez uspjeha. Ne razumijem se baš u to, ali čini mi se da je sad kazna s carinskog, odnosno ministarstva financija prebačena na poreznu upravu (ne znam točno kako da se izrazim) i prije nekoliko dana je opet došlo rješenje da se prethodne žalbe odbacuju, a da se na ovu može žaliti u roku 30 dana. Budući da je okrivljenik nezaposlen, niti nema prihode što je vidljivo iz porezne, može li se takva kazna zamijeniti radom za opće dobro? Ako da, treba li se to navesti u žalbenom postupku, pisati molbe ili kako? Citiraj
G-man odgovoreno: 18. lipanj 2015. odgovoreno: 18. lipanj 2015. Rad za opće dobro nije posebna vrsta prekršajno-pravne sankcije, već se radi o načinu izvršenja izrečene, a neplaćene novčane kazne. Detalji vam se nalaze u čl. 34. PZ-a. Citiraj
asusas odgovoreno: 18. lipanj 2015. Autor odgovoreno: 18. lipanj 2015. Rad za opće dobro nije posebna vrsta prekršajno-pravne sankcije, već se radi o načinu izvršenja izrečene, a neplaćene novčane kazne. Detalji vam se nalaze u čl. 34. PZ-a. u redu, a možete li mi reći što se sve podrazumijeva pod prisilnom naplatom što je spomenuto u tom članku? Citiraj
G-man odgovoreno: 19. lipanj 2015. odgovoreno: 19. lipanj 2015. Prisilna naplata = ovrha. Prije svega na novčanim sredstvima (računi, tj. plaća/mirovina), rijetko ide izvan toga (ali moguće). Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.