Jump to content

optužnica


limac

Preporučene objave

Optužnica je za tešku tjelesnu u pokušaju, državni odvjetnik traži kaznu zatvora od 10 mjeseci. Kakve su opcije po vašim procjenama? Bi li pristali na kakvu nagodbu ,kakva je praksa? Može li se za to možda dobiti i rad za opće dobro? Da li u praksi sud može dati i manju kaznu ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Limac, mogli ste nastaviti u temi u kojoj ste započeli, drugi naši korisnici bi vidjeli o čemu se točno radi.

 

Obzirom na recidivizam, očekivan zahtjev DO-a, kojem sud doduše ne mora udovoljiti, a obzirom na sve okolnosti mišljenja sam da bi mogla ići djelomična uvjetna osuda. "Klasična" uvjetna ili rad za opće dobro ako naletite na benevolentnog suca, ali tada gotovo sigurno slijedi žalba DO-a, koja može rezultirati bezuvjetnim zatvorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znate što meni nije jasno- u istoj optužnici prvo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo,a drugo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo u pokušaju-pa nije to isto...pokušaj i prava tto....odvjetnik jedan mi je rekao da pravna kvalifikacija ne odgovara činjeničnom opisu, jel mi možete pojasniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znate što meni nije jasno- u istoj optužnici prvo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo,a drugo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo u pokušaju-pa nije to isto...pokušaj i prava tto....

 

Ali zato ovaj I-okr. očito nije specijalni recidivist.

 

...odvjetnik jedan mi je rekao da pravna kvalifikacija ne odgovara činjeničnom opisu, jel mi možete pojasniti?

 

Sud ionako nije vezan pravnom kvalifikacijom djela od strane DORH-a (činjeničnom jeste), tako da to za sud nije relevantno. A razmišljanje odvjetnika vjerojatno se odnosi na situaciju da iz činjeničnog opisa proizlazi da bi se radilo o kazenom djelu sudjelovanja u tučnjavi, ali to je samo pretpostavka, jer nemam uvid u spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija