Jump to content

naknada za godišnji odmor


Sua ral

Preporučene objave

poštovani,

prestao mi je radni odnos 31.05.2015. godine, otkazom zbog smanjenog obujma posla. Nisam iskoristila 10 radnih dana godišnjeg od prošle godine kao niti srazmjerni dio od ove godine. Nisam dobila nikakvu potvrdu za neiskorišteni godišnji. Kako od poslodavca zahtijevati isplatu ili sam to propustila...? Također nisam dobila niti otpremninu, radila sam pet i pol godina, s tim da sam drugu i treću godinu radila pola radnog vremena, a zadnje dvije godine puno radno vrijeme.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

godišnji odmor od prošle godine možeš iskoristiti do 30.06 ove godine.znači kod tebe je situacija da ako si znala da će ti prestati radni odnos 31.05 trebala si upozoriti poslodavca da iskoristiš 10 dana starog i razmjerni dio godišnjeg odmora za ovu godinu do datuma prestanka ugovora o radu.znači potpisivanjem otkaza gubiš prava na i naknadu za godišnji odmor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 82. Zakona o radu -

 

"(1) U slučaju prestanka ugovora o radu poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.

 

(2) Naknada iz stavka 1. ovoga članka određuje se razmjerno broju dana neiskorištenoga godišnjeg odmora."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kantajz, hvala na odgovoru ali mislim da je g-man u pravu, u tom smislu je i općinski sud u varaždinu donio presudu...što znači da se naknada može isplatiti i nakon prestanka ugovora o radu jer omogućiti pravo radniku je i obveza poslodavca bez obzira da li je u momentu otkaza radnik zatražio. Vidi ius-info. Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija