Jump to content

molim pomoc


nisamjos

Preporučene objave

u 6 mj sam zaustavljen te sam napuhao 1,02 (0,92) nisam nista dobio jos kuci nikakvu kaznu niti poziv za sud ali sam jucer "zaustavljen" i napuhao sam 1,32 (1,22), te me se tereti po cl 199 st2 kaznjivo po clanku 199 st 7.

sad ako mi netko moze objasniti sto me se tocno tereti, kolika bi mi bila kazna i dal da spominjem na sudu dal imam prvu kaznu..

Situacija od jucer, skuzio sam policiju na 50m, te sam skrenio naglo i parkirao,ugasio svjetlo, i izasao naglo u mraku s kolegom van od auta 100m (drugi je kolega ostao i pravio se da spava,kad su dosli kod njega reko je samo da je moj auto) do nas su dosli sjedili smo,trazili osobne iskaznice i priveli su nas u postaju te su nas ispitivali tko je vozio taj auto, ja sam vikao da neznam dok su kolegu prisili da kaze da sam ja, i da potpise taj zapisnik..a meni utrpali dreger i morao sam ostati u pp..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mome mišljenju najbolje je napraviti "ako piješ ne vozi". Bez uvrede, ne želim pametovati, ali sam se nažalost nagledao i nagledao prometnih.

 

 

No ipak ću pokušati odgovoriti što napraviti. Sačekati prvu kaznu, tamo pisati prigovor, moliti za smanjenje novčane kazne i mjere (doći će sigurno po st.6 od 1000 do 3000 kn), možda prođe.

 

A za ovu novu, kad dođe.

 

by the way, evo nešto slično http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/81393-Drugi-put-uhvacen-alkohol

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u 6 mj sam zaustavljen te sam napuhao 1,02 (0,92) nisam nista dobio jos kuci nikakvu kaznu niti poziv za sud ..... i dal da spominjem na sudu dal imam prvu kaznu..
Nemaš prvu kaznu jer nisi kažnjen pa nju ni ne spominješ.A nisi kažnjavan ukoliko u zadnje 3 godine nisi bio na sudu i dobio presudu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kazna 1100kn i 1mj zabrane voznje stiglo danas kuci(tad sam imao 0,92) sad dal da se zalim na visinu kazne ili da platim i izdrzim mj dana pa da se zalim na ovu drugu kaznu sto su me uhvatili s 1,22..sta je najbolje napravit,novci mi nisu problem odmah bi platio vec mi je problem radi vozacke,putujem svaki radni dan 100km ujutro i navecer(imam i potvrdu da radim u tom mjestu i da putujem)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš se žaliti, ali nije "kvaka" u novcu već u tome da te se upozori (kaznom zabrane vožnje).

 

Žalba, na što ćeš se žaliti jer predobro si prošao.

Nije mi jasno zašto si dobio tako blagu kaznu, a ti bi se još i žalio.

 

Šuti i budi presretan. Kazna je preblaga.

Čitam tvoj post ali mislim da su policajci pogriješili.

 

Ne može se za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola izreći tako blaga kazna.

 

Šuti i ne prigovaraj. Dobro si i prošao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tak mi je on rekao,zapisnik (izjava)a prva je kazna ak platim u roku 8 dana 1100kn me izadje i 1 mj zabrane,dobio sam kuci uplatnice

 

To je valjda 2/3 +troškovi?

No, kao što je poštovani Mrljavac rekao, doista blaga kazna (za alk 1000 + 1mj) iako su promili na gornjoj granici.

 

Pa bih ja promjenio mišljenje. Ne bih se žalio na ovu (ionako kažete da novac nije problem), nego na drugu koja će biti puno veća, pa tako i mjera. Možda će vam biti olakotna okolnost što ste ovu odmah platili bez žalbe, a otegotna što ste recidivist. No, odluka je samo na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je 1100 kn sudska odluka možeš se žalit na visinu pa da se još smanji ili ostane ništa.Dok ta prva ne bude pravomoćna možeš se u drugoj izvlačit da nisi kažnjavan,Ali nema garancije da će prva postat pravomoćna prije nego za drugu dođeš na sud pa će sudac vidjet da si lagao a onda....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija