Jump to content

Kako upisati kuću na "zajedničkom" zemljištu


anonimno

Preporučene objave

Nakon djedove smrti, provedena je ostavinska u kojoj su njegova žena i 5-ro njegove djece (među kojima i moj otac) navedeni kao nasljednici pokretnina i nekretnina, svaki u velični 1/6.

U njihovom međusobnom dogovoru sporazumjeli su se o podjeli zemlje (vansudski). Nikad nitko nije upisao svoje čestice. Usmeno je moj otac dobio livadu na kojoj je zajedno s još jednim bratom (mojim stricem) izgradio kuću koju također nikad nigdje nisu upisali (praktički ne postoji). Moj otac je umro prije par godina, no na ostavinskoj nije navedena kuća i zemljište jer ustvari na njega ništa od toga nije glasilo. Nedavno je umro i stric. Kako da sada stričev nasljednik i ja upišemo zemljište i kuću. I mogu li ja upisati tu česticu na kojoj je kuća izgrađena na sebe (odnosno prvo na mog oca) ako pronađem još žive svjedoke koji će potvrditi da je ona bila namjenjena mom ocu. Sva ostala braća i sestre mog oca, te baka, su pomrli. Ostali smo samo mi, njihova djeca. Problem je što se stričev nasljednik i ja bojimo da će ostali tražiti dio u zemlji na kojoj je kuća izgrađena. Imaju li na to pravo?

Molim savjet, hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija