lejla2021 objavljeno: 1. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 1. rujan 2015. Poštovani,brat mi je osuđen na 1 g. 4 mj. jer je kod stečaja koji je završio bez dugova prodao nekretninu sebi za 100 tisuća eura (preuzevši kredit) a sudska procjena je bila 130 tis eura, dakle zlouporaba položaja i ovlasti, čl. 337 st. 4 KZ. Zbog nemogućnosti plaćanja kredita pokrenuta je ovrha i nekretnina je poslije i prodana na sudskoj dražbi. Pitanje: Bi li se po vašem mišljenju moglo tražiti obnova postupka po čl. 501 st. 3 i u kojem roku, kome, kako ... Zanimljivo, kad pojedinac proda nekretninu u vlasništvu svoje firme za 2/3 ( sumnjive procjene) precjenjene vrijednosti on čini kazneneo djelo i ide u zatvor. Kad sud u ovrsi proda nekretnine i za 1/3 onda je to ispravno. Hvala, lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. A koje bi to nove činjenice odnosno novi dokazi bili u pitanju, a da nisu već uzeti u obzir u okviru kaznenog postupka? Ova javna dražba i prodaja nekretnine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lejla2021 odgovoreno: 2. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Da, to sam mislila. Nije ostvarena nikakva imovinska korist ni prije, a osobito sada kad je nekretnina prodaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Po mom mišljenju, ove okolnosti irelevantne su po pitanju kaznenog djela, jer se odnose na događaje koji su uslijedili nakon počinjenja djela, a nevezano za isto, stoga ne vidim uspjeh u podnošenju zahtjeva za obnovom kaznenog postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lejla2021 odgovoreno: 21. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2015. Poštovani, hvala na gornjem odgovoru. Imala bih još jednu molbu. Da li znate kako je točan naziv zakona, uredbe, odredbe, naputka ili slično (ne znam točno) koji se odnosi na izricanje kazne u presudama i preporuka sucima da već u presudama naznače precizno djelomičnu kaznu zatvora i drugi dio uvjetne slobode. Radi se o nekakvoj praksi pravosuđa Europske unije koju je pristupanjem preuzela i naša zemlja. Potreban mi je cjelokupan pročišćeni tekst, trenutno aktualan, na koji bih se mogla pozvati u sudskom postupku preinačavanja izrečene kazne i to u cijelom trajanju zatvorske u djlomično zatvorsku, a djelomično uvjetnu. Hvala, hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2015. Govorite o djelomičnoj uvjetnoj osudi? Ista je regulirana odredbom čl. 57. našeg KZ-a. Ovo ostalo što spominjete nije mi poznato. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.