Jump to content

Zahtjev za obnovu postupka, čl. 501


lejla2021

Preporučene objave

Poštovani,brat mi je osuđen na 1 g. 4 mj. jer je kod stečaja koji je završio bez dugova prodao nekretninu sebi za 100 tisuća eura (preuzevši kredit) a sudska procjena je bila 130 tis eura, dakle zlouporaba položaja i ovlasti, čl. 337 st. 4 KZ. Zbog nemogućnosti plaćanja kredita pokrenuta je ovrha i nekretnina je poslije i prodana na sudskoj dražbi.

Pitanje: Bi li se po vašem mišljenju moglo tražiti obnova postupka po čl. 501 st. 3 i u kojem roku, kome, kako ...

Zanimljivo, kad pojedinac proda nekretninu u vlasništvu svoje firme za 2/3 ( sumnjive procjene) precjenjene vrijednosti on čini kazneneo djelo i ide u zatvor. Kad sud u ovrsi proda nekretnine i za 1/3 onda je to ispravno.

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani, hvala na gornjem odgovoru. Imala bih još jednu molbu. Da li znate kako je točan naziv zakona, uredbe, odredbe, naputka ili slično (ne znam točno) koji se odnosi na izricanje kazne u presudama i preporuka sucima da već u presudama naznače precizno djelomičnu kaznu zatvora i drugi dio uvjetne slobode. Radi se o nekakvoj praksi pravosuđa Europske unije koju je pristupanjem preuzela i naša zemlja.

Potreban mi je cjelokupan pročišćeni tekst, trenutno aktualan, na koji bih se mogla pozvati u sudskom postupku preinačavanja izrečene kazne i to u cijelom trajanju zatvorske u djlomično zatvorsku, a djelomično uvjetnu. Hvala, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija