Jump to content

Postupak nakon nesreće


B091

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Priča ide ovako:

Prije 10-ak dana imao sam blažu nesreću gdje je vozač auta naletio na stražnji dio mog auta. Čekao sam da auto ispred mene skrene lijevo u ulicu i pritom naletio drugi auto na mene.

Iako je blaži sudar, zvao sam policiju jer mi se ne da natezati ukoliko se čovjek koji me udario počne premišljati. Policijski zapisnik će biti gotov kroz sljedeća dva-tri tjedna. Čovjek je inače potvrdio krivicu i dobio kaznu.

 

Problem nastaje jer čovjek odugovlači i ne želi se naći sa mnom u njegovoj osiguravajućoj kući da obavimo procjenu. Mislim da je zadani rok da se auti poslikaju i procjeni se šteta nekih 30-ak dana.

 

Koje su mi opcije? Nije valjda da ne postoji neki način da čovjeka natjeram da se nađemo i poslikamo aute? Što ako istekne rok od 30 dana za procjenu i slikanje štete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači slike koje je slikao policajac na uviđaju bi trebale biti dovoljne?

 

Ako su u tom slučaju slike dovoljne, kako to da OK zahtjeva da na procjenu štete dođu oba vozila? Imam njegovu policu, br. vozačke i ostale podatke, pa zašto OK ne dozvoljava da sam to obavim...

 

Meni je samo bitno da nakon isteka roka za procjenu OK ne skida sa sebe neku odgovornost, pa da moram provoditi neke radnje poput tužbe za naknadu štete ili slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija