Jump to content

Pogrešno napisana kazna za nepropisno parkiranje


hrle

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

dočekala me kazna na vjetrobranskom staklu u kojoj stoji da je vozilo zatečeno parkirano uz desni rub kolnika suprotno vidno postavljenom prometnom znaku "zabranjeno zaustavljeno i parkiranje" iz članka 12, stavak 4.

 

Međutim, istina je da na početku ulice stoji znak za zabranjeno parkiranje i zaustavljanje jer su se ljudi parkirali u zavoju, ali ono što je službeniku promaknulo je da se u ulici nalazi raskrižje na kojem nije ponovo postavljen znak za zabranu parkiranja i zaustavljanja, a koliko sam upoznat sa zakonom znak zabrane vrijedi do prvog raskrižja ukoliko nije drugačije definirano dopunskom tablom što u ovom slučaju nije.

 

Na obavijesti je naznačen kućni broj na kojem se vozilo nalazilo iz kojeg se jasno može vidjeti da je vozilo bilo parkirano iza tog raskrižja - odnosno u dijelu ulice u kojem je dozvoljeno parkiranje.

 

Bio sam u policiji, rekli su mi da će mi kući stići nalog na koji onda mogu pisati žalbu.

 

 

Zanima me što mogu očekivati i hoće li biti problem na sudu dokazati nepostojanje znaka? Mogu li fotografirati raskrižje i to priložiti kao dokaz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija