Jump to content

Molim misljenje: zalba na rezultate natjecaja, da ili ne?


Urban76

Preporučene objave

Molio bih za misljenje sto napraviti u ovakvoj situaciji:

 

prije mjesec dana prijavio sam se na jedan natjecaj za zaposljavanje objavljen u NN. Prilozio sam prijavi sve dokumente koji su propisani tekstom natjecaja.

 

Prosli tjedan mi je dosla obavijest da je moja prijava odbacena u daljnjem selekcijskom postupku.

 

Kako na istoj instituciji radi jedna osoba od povjerenja koju poznajem, ali nema neposredne veze s natjecajem, pitao sam tu osobu ako zna sto se dogodilo i zasto me niti na razgovor nisu pozvali unatoc tome sto imam odlicne reference.

 

Ta ista osoba mi je rekla da njen kolega koji je vrsio probir kandidata u iduci krug nije bio zadovoljan mojom prijavom jer "uz prijavu nisam prilozio dodatne potvrde da sam bio na nekim tecajevima i konferencijama, a koje sam naveo u zivotopisu".

 

Obzirom na to da sam tijekom slanja prijave prilozio sve dokumente koji su bili propisani tekstom natjecaja, a da u popisu potrebnih dokumenata nigdje nije bilo stavke:

 

"-te ostale/dodatne dokumente kojima se potvrdjuje status, tecajevi itd."

 

razmisljam o zalbi, jer mislim da je ovo pogreska onoga koji je pisao tekst natjecaja, a kod mnogih natjecaja u NN i za privatne kompanije moze se naci u tekstu natjecaja ta stavka.

 

Postoje li za zalbu ili tuzbu realne osnove i jesam li ostecen u ovome slucaju? Radi se o natjecaju objavljenom u NN, ako to uopce igra neku ulogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ruby_Danderfluff,

 

hvala na odgovoru, ali ne razumijem koji je smisao urednog slanja svih dokumenata propisanih natjecajem da bi se zatim nekoga odbacilo i ne bi se niti pozvalo na razgovor upravo zato jer je kriv sto jest poslao sve dokumente sa sluzbene liste?

 

Ozbiljno razmisljam o zalbi ovdje, ako netko ima informaciju o tome kako se i u kojem roku zalbe prilazu, molim da napisete.

 

Jos jedno pitanje: je li institucija koja je raspisala natjecaj u NN duzna sve kandidate obavjestiti (prije isteka zalbenog roka) o ishodu i koji je zakonski rok za to pocevsi od trenutka zakljucenja natjecaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz višegodišnjeg osobnog iskustva kao i iskustva mojih kolega visoke spreme (pretpostavljam da ste i Vi), nema smisla nikave žalbe. Možete se žaliti kome hoćete, uvijek će ravnjatelj, direktor, pročelnik primiti svog kanditata za koga je u konačnici taj natječaj i objavljen odnosno napravljen. Moja kolegica je išla tužbom na poništaj natječaja pa su je iz ministarstva nazivali (gotovo otvoreno) i prijetili neka povuče tužbu jer d se više nigdje neće zaposliti u državnoj službi u RH. Drugi primjer: izišao je natječaj za profesora i javila se osoba s pravom prednosti. Odmah ju je ravnatelj upozorio da povuče prijavu jer da će nakon probnog rada dobiti nezadovoljavajuću ocjenu i time izgubiti više ikad da to pravo prednosti bilo gdje koristi. Ovo je naravno sve ako pričamo o državnoj službi. Realnost je takva da su apsolutno svi natječaji namješteni i do 2 godine unazad. Stoga je moja topla preporuka da hvatate sve moguće veze da se i za Vas otvori natječaj. U suprotnom, kad bi i uspjeli u ovome predmetu da poništite natječaj, znajte da bi oni opet našli način da prime tog svog za koga je natječaj izišao, a na koji ste se prijavili. Tragično, ali neddvojbeno istinito. Od prvog do zadnjeg natječaja, svi su namješteni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja kolegica je išla tužbom na poništaj natječaja pa su je iz ministarstva nazivali (gotovo otvoreno) i prijetili neka povuče tužbu jer d se više nigdje neće zaposliti u državnoj službi u RH.

 

 

toni22, hvala na misljenju,

 

 

ali ovo mi je bila doslovno zadnja prijava u RH koju sam mislio slati u drzavnu sluzbu prije nego pocnem slati dokumente u inozemstvo. Ono sto me najvise ljuti kod svega nije da nisam dobio posao, nego da nisam niti pozvan na razgovor u daljnjem selekcijskom postupku, a imam (ne zelim da ispadne kao hvaljenje) kvalifikacije i iskustvo koje tesko koji kandidat u mladjoj dobi moze imati. Nisam niti dobio obavijest o postupku od poslodavca, s obzirom da ne znam je li isti duzan u nekom zakonskom roku poslati odluku kandidatima. Sto je najbolje natjecaj je bio za nizerangirano mjesto s niskim koeficijentom, nista specijalno.

 

 

Upravo zbog toga svega kao i apsurdnog odbijanja jer nisam poslao dokumente koji nisu bili navedeni u natjecaju, ozbiljno planiram napraviti tuzbu za ponistavanje pa makar ne uspjela jer cu ionako nadalje posao traziti vani. Samo zelim, ako se natjecaj ponisti, ovaj put poslati sve dokumente pa da vidim koji ce razlog ovaj puta klaunovi smisliti, vjerojatno to da drugi kandidat ima ljepsi nos ili tako nesto.

 

 

Zato mi treba nekakav savjet ili informacija gdje i kako kreirati takvu tuzbu ili kojeg strucnjaka za radno pravo bi mogao pitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi supatniče,u istom smo košu. I ja sam poslao bezbroj zamolbi of kojih sam na dvije bio formalno pozvan na razgovor,dok za druge nisam bio niti obavjesten tko je primljen. Trazi od tog tijela neka vam posalju rjesenje tko je primljen i ulozite zalbu sukladno uputi o pravnom lijeku. Ako to ne naprave,mozete direktno ministarstvu nadleznom za podrucje te ustanove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija