Jump to content

Protuzakonita koncesijska odobrenja


KKJJ

Preporučene objave

Treba mi savjet.

 

Imam četri nezakonito poništena rješenja koncesijskih odobrenja izdana od strane vijeća. Svaki put na žalbi je ministarstvo poništilo njihova "čitanja" zakona i davanja koncesijskih odobrenja "starom koncesionaru".

 

I sta sad?

 

Na ponovnom razmatanju su me oped odbili, jer je koncesijsko odobrenje za taj segment već izdano i pravomoćno. Nisu izdali privremeno rješenje iako je moj predmet bio na žalbi u ministarstvu.

 

Čitaju naputke samo tako da ja ne dobijem koncesijsko odobrenje.

 

Moje pitanje je mogu li ih tužiti za izgubljenu dobit?

 

Šta zapravo mogu? Jer ode na ministarstvo oni kažu da sam u pravu, dođe kod njih i opet oni imaju razlog da ga ne izdaju. Bez obzira šta su ga "starom koncesinaru" dali, a uvjeti su bili isti.

 

Molim Vas savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle prvi put kad sam predala zahtjeve, pozvali su se na stari zahtjev iz godine prije - koji su bili vec službeno odbili jer plan upravljanja pomorskim dobrom jos nije postojao, i nije tekuća godina. Ali kad sam ja predala zahtjev, onda su ga opet "aktivirali" i na njega se pozvali da je on predao prije mene iako kad su izdavali rješenje izdali su ga na onaj koji je predao nakon mene u tekućoj godini. Vrlo vidljivo iz zapisnika.

 

Sljedeće godine sam predala na dvije lokacije. Istu kao i prošle godine i novu. Odbili su ih jer potvrda plana pomorskog dobra iz županije je stigla- zaprimljena u pisarnicu sat vremena nakon šta sam predala zahtjev. Iako je izdana 5 dana prije i vrijedi od dana izdavanja ne zaprimanja.

 

Svaki put su u ministarstvu rekli da rade nezakonito. A kad su opet raspravljali o mojim predmetima pozvali su se na to da su već izdali koncesijsko odobrenje za te lokacije i da ne postoji razlog za razmatranje zahtjeva.

 

Mogu li ih tužiti općinu za izgubljenu dobit? Morala sam uložit u opremu jer bez nje neće razmatrati moj zahtjev, a onda me odbijaju na sve strane... protuzakonito...

 

Želim stvarat probleme i dobiti neku sadisfakciju, jer ovo je strašno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izgubljena dobit je vrsta štete, pa je parnica radi naplate izgubljene dobiti ustvari parnica radi naknade štete. u takvim parnicama sud prvo utvrđuje osnovu - štetnu radnju, štetnika, uzročnu vezu između štetne radnje i nastale štete, te konačno visinu štete. bojim se da ćete imati problem dokazati štetnu radnju, odnosno uzročnu vezu između štetne radnje i nastale štete. zato sam vam sugerirala da bi bilo lakše kad biste počinitelje kazneno prijavili, jer u slučaju da kazneni sud utvrdi da su krivi za kazneno djelo, u kasnijoj parnici za naknadu štete imali biste osnovu, odnosno odgovornost dokazane i samo biste se sporili oko visine. međutim, kojim god putem pošli, jako ćete teško dokazati da su odgovorne osobe radile štetne, protuzakonite radnje s ciljem da vama nanesu štetu, odnosno da pogoduju trećoj osobi.

 

ako vam je cilj, kako kažete, stvarati probleme, onda vam predlažem da podnesete kaznenu prijavu policiji ili općinskom državnom odvjetništvu sa svim dokazima kojima raspolažete - neovisno o kasnijem ishodu postupka, posjet policije i pozivi DORH-a su definitivno neugodni. dakako, ako želite poći tim putem. želim vam sreću!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija