Jump to content

Novi ugovor


Adis Buljubasic

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas za informaciju...početkom godine nas u firmi ocekuje prelazak u novu "sestrinsku"firmu.Ovo je situacija koju smo već prošli jednom ( duzina koncesije ) i sve je bilo o.k,novi ugovori su bili isti, u njima je napisano da se sva prava stecena prebacuju itd.Mene konkretno zanima da li,ukoliko odbijem ugovor pod istim uvjetima koje imam sada,imam prava na otpremninu i prava sa biroa?!Da li se nešto mijenja ako se radi o fuziji te dvije firme?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Adis,

ništa.Imati čete iste uvjete kao prije. To ste valjda i htjeli?!

Ako ste zabrinuti za otpremninu zbog eventualnog budućeg Redovitog otkaza? Staž Vam mora biti priznat ukupno za sve firme koje su prešle jedna u drugu i treću pravnim poslom ,jer pri takvom poslu obveza je svake sljedeće da poštuje Vaša stečena prava osim ako Vi ne pristanete na nešto drugo. Zato pazite kad potpisujete eventualne sporazume koji bi mogli uslijediti zajedno sa novim ugovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Adis,

otpremnina je OBVEZA poslodavca prema Vama samo u slučaju ako Vam poslodavac otkaže ugovor o radi REDOVITIM OTKAZOM UGOVORA O RADU IZ POSLOVNO UVJETOVANIH RAZLOGA.

Dakle kada Vam poslodavac ponudi novi ugovor o radu vi ga NEMOJTE prihvatiti- potpisti,pa će Vam poslodavac uručiti gore rečeni otkaz nakon kojeg čete steći pravo na otpremninu.

Druga mogućnost je da prestanak radnog odnosa DOGOVORITE sa poslodavcem (ili starim ili novim) SPORAZUMOM O PRESTANKU UGOVORA O RADU, ali tada poslodavac nema obvezu isplate otpremnine ,već je to stvar njegove dobre volje. Ako će Vam nuditi sporazumni (a mislim da hoće),strogo pazite da ne POTPIŠETE da se OTPREMNINE ODRIČETE!

Naime otpremnina je mehanizam koji štiti radnika u slučaju da nema njegove krivice pri prestanku radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne potpises novi ugovor o radu na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno ti ponuditi taj isti novi ugovor koji ti je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpises (taj novi ugovor) automatski ti nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.

Ovakvim otkazom imas sva prava na burzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija