Jump to content

svjedocenje optuzenih protiv ucjenjene osobe


Zbunjen 1

Preporučene objave

Kako je moguce da netko tko je pocinio kazneno djelo moze optuziti osobu koju je ucjenjivao za saucestnistvo u zlocinu.

Tocnije

Moja je supruga radila u jednoj pekari u racunovodstvu i grupa lopova koji su kasnije opljackali osobu koja je nosila novac u finu ucjenili su moju suprugu da im mora dati informacije o svemu tome.nazalost mi ona nije rekla jer se nebi dobro proveli

Kada su uhvaceni na sudenju su rekli da im je i ona dala informacije, te je osudena na 18 mjeseci i sad je u Remetincu. Mene muci to kako sud moze uzeti u obzir svjedocenje 7 kriminalaca koji imaju i od prije povece dosjeje tako su mogli reci i za mene i bilo koga drugoga. Zar je to pravna drzava za koju sam dao 3 svoje najbolje godine u domovinskom ratu s tim da mi supruga nikada nije kaznjavana cak ni za prometni prekrsaj, molim vas za savjet i dali se moze nesto napraviti u tom slucaju posto smo pisali zalbu na koju nije odgovoreno vec godinu i nesto.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li supruga tijekom postupka isticala ove navode te ima li bilo koga tko može potvrditi njene navode? Pošto ni vi sami, kako pišete, niste znali.

 

Ova izrečena kazna od 18 mjeseci mi govori u prilog toga da je ona osuđena za udruživanje sa ovom ekipom, jer kazna je za dosada neosuđivanu osobu rigorozna, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je isticala je al joj je sudeno bez odvjetnika jer odvjetnik kojeg je dobila po sluzbenoj duznosti nije htio nista napraviti bez novaca.Takode je 6 od 7 ucesnika pljacke govorila da su bili ucjenjeni od strane glavnoga organizatora zbog toga sto su mu dugovali novac.Nisam upoznat sa optuzbom potpuno pa ne mogu reci za sto su je tocno optuzili ali u trenutku pljacke ona je bila samnom van domovine i nije mi jasno zasto sud nije mene pozvao na saslusanje.Potpuno sam zbunjen kako da se postavim jer ona je vec mjesec dana u Remetincu . Dal se isplati sto pokusati posto ova nasa usporena drzava i pravosude trebaju vremena da ispijaju kave i uzimaju lovu te nisu u stanju rijesiti zalbu u roku od vise od godinu dana.

Kao da se sudi svim hrvatima pa imaju 4 000 000 predmeta za rijesiti.A to da nije nikad osudivana to sam siguran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost ste krenuli u potragu za savjetom kada je sve već blizu kraja. Branitelj postavljen po SD ne može se ponašati na ovaj način, to je trebalo prijaviti Predsjedniku suda i HOK-u. Istina, HOK bi se pravio "u čemu je problem", ali Predsjednik suda bogami ne bi. Razriješio bi ga dužnosti i postavio nekog drugog, usput napisao "sočan" dopis HOK-u, kojeg ovi ne bi mogli ignorirati.

 

Tko je onda na kraju branio suprugu? Je li uopće imala obranu, ukoliko se radilo o slučaju obvezne obrane? To su sve vrlo bitne činjenice za ocjenu pravičnosti postupka, a što se moglo isticati i tijekom postupka i u samoj žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Supruga je ostala bez obrane tijekom sudenja i tako je islo do kraja sudenja jer mi stvarno nismo imali novaca da platimo odvjetnika.Sad ne mogu reci dal je navedeno u zalbi jer ja sam sve sazno kad je u biti bilo sve gotovo doveden sam pred gotov cin.Ja razumijem da je mozda malo kasno al trazim nacin kako bih bar mogao bar ublaziti tu kaznu al posto sam laik sto se tice PRAVA pokusavam naci nacin na koji je to i dal je uopce moguce posto je u ovoj drzavi sve to jako usporeno.I kome se obratiti? Posto sam bez novaca da bih platio nekoga ,ostao sam sam sa dvoje male djevojcice uz to podstanar.

Dragovoljac sam Domovinskog rata al nikad nisam nista dobio zbog toga nego da mi posalju na ovakav nacin suprugu u RemetinecBio bih vam zahvalan za bilo kakav savjet ili pomoc.I hvala vam sto mi pokusavate bar malo pojasniti situaciju u kojoj se nalazim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

U pitanju su rokovi i ako su oni propušteni ,tada se svaki zahtjev odbacuje kao nepravovremen.

Vi bi trebali uz pomoć pravno educirane osobe prijaviti odvjetnika za nesavjesno vođenje postupka disciplinskom tužitelju HOK-a(Hrvatske odvjetničke komore ).

Za traženje novca od Vas mogao bi i kazneno odgovarati.

 

Ako imate nekih novih činjenica ,tada bi se moglo tražiti ponavljanje postupka.

Ako je supruga već na izdržavanju kazne , tada trebate tražiti pomilovanje ,jer bi to se

dogodilo brže od ponavljanja ili obnove postupka .

 

Vi sa svim dokumentima najavite se PRAVNOJ KLINICI Pravnog fakulteta u Zagrebu .

Možete se naručiti i telefonom i razgovarati ,te se dogovoriti o načinu komunikacije ,koji bi Vam financijski najbolje odgovarao .

Pravna klinika savjete i pomoć daje besplatno.

 

Držim palčeve za Vas branitelja koji ste temelj i najsvetiji dio Lijepe Naše .

 

Pozdrav i sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na svjetu i ponudenoj pomoci.

Ja cu probati prikupiti sve moguce papire pa cu si uzeti za pravo ponovo kontaktirati vas.

Samo mi molim vas recite na koji mi je nacin najlakse stupiti u kontakt sa vama posto sam iz Rijeke i nije mi bas ni financiski a ni tako blizu dolaziti ako bas ne moram.

Puno pozdrava i Hvala vam najveca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što trenutno možete jeste čekati odluku višeg suda po žalbi. Nažalost se zasada ne može više ništa učiniti, ali moguće je da se sve vrati na početak, a tada ćete se moći drugačije postaviti. Ako kojim slučajem odluka bude potvrđena, onda treba pisati ustavnu tužbu (moguće i zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude), ukoliko je povrijeđeno pravo supruge na obranu tijekom postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Telefon Pravne klinike sveučilišta u Zagrebu je :01 4811320

Pravna klinka od 01-siječnja 2015 radi na adresi u Zagrebu :Ulica Jurja Žerjavića 6/II

 

Možete na tu adresu poslati posljednju presudu -presliku i postaviti upit kratko.

Vi trebate pomoć ,za daljnje postupke koji su u konkretnom slučaju mogući ,a za Vas najpovvoljniji .Vi trebate pomoć u sastavljanju podnesaka ,te savjet koje dokumente trebate dostaviti pravnoj klinici .

 

 

 

Kontaktirajte telefonom i Pravni fakultet u Rijeci ,jer su i oni bili nedavno u fazi osnivanja takve klinike za pomoć građanima .

Provjereno naknadno .U Rijeci postoji Pravna klinika Pravnog fakulteta u Rijeci , Hahlić 6

Predmete obrađuju studenti završnih godina Pravnog fakulteta uz pomoć mentora koji su sveučilišni profesori i drugi.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija