Jump to content

Obrt na crno


Vinko12345

Preporučene objave

Postovanje,

Prije svega ispricavam se administratorima ako moj problem ne spada pod ovu temu.

 

Molio bih vas za savjet.

Radi se o tome da sam sa jednim stolarskom obrtnikom dogovorio izradu dvojih ulaznih vrata za kucu. Dao mu moju drvenu gradu te 25% avansa od ugovorene cijene. Rok izrade i montaze smo dogovorili kroz mjesec dana. Nakon prodenih 3 mjeseca od dogovorenog roka montaze te mnogih nazivanja i moljenja da se to odradi kao sto je i bilo dogovoreno ulaznih vrata nema.

 

Nakon 4 mjeseca natezanja i cekanja odlucio sam da mi vrati moju gradu te avans sto on odbija. Ne zeli vratiti nista. I nakon toga dogovorio sam sa drugim obrtnikom i on je to izradio kroz dva tjedna.

 

Mene sada zanima kojim pravnim putem bi ja mogao doci natrag do svog avansa i drvene grade?? te da li se isplati pokretati tuzbu posto vrijednost avansa i grade iznosi nekih 6000 kn? Koji bi bio eventualni ishod tuzbe?

Pismeni trag nemam nikakav radilo se na usmenom dogovoru. Postoje dva prijatelja (2 eventualna svjedoka) koji su bili prisutni prilikom dogovaranja posla te davanja materijala i avansa.

 

Nadalje prilikom tih natezanja i mojega bolje informiranja saznao sam da on sada radi na crno. Prije bio obrtnik ali je obrt pred nekoliko god.zatvorio te sada radi na crno. Pa me zanima na koji nacin rade nase isntitucije protiv rada na crno? Da li ako ucinim prijavu ce to dati neki rezultat (znam da time necu dobiti materijal i avans natrag).

 

Unaprijed zahvaljujem na vasim odgovorima, savjetima te eventualnoj pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštom preporučeno s povratnicom poslati dopis u kojem mu dajete rok od 8 dana da vam vrati avans i građu, uz upozorenje da u protivnom slijedi kaznena prijava nadležnom DORH-u radi kaznenog djela prijevare te tužba za povrat danog uz kamate te naknada štete.

 

Ako u roku ne vrati, podnosite kaznenu prijavu DORH-u i dalje je to njihov posao.

 

P.S. Selim u Kazneno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija